Принцът на Уелс е получил дарение от 1 милион паунда

...
Принцът на Уелс е получил дарение от 1 милион паунда
Коментари Харесай

Принц Чарлз е получил дарение от 1 милион паунда от семейството на Осама бин Ладен

Принцът на Уелс е получил подаяние от 1 милион паунда за своя благотворителна акция от членове на фамилията на Осама бин Ладен - създателят на Ал Кайда, който стои зад една от най-тежките терористични офанзиви в историята - тази от 11 септември 2001 година в Съединени американски щати.

Според информация на The Sunday Times бъдещият английски крал е приел сумата от Бакр бин Ладен, който стои отпред на фамилията, и брат му Шафик.

Твърди се, че 73-годишният Чарлз е провел персонална среща с Бакр в кралската резиденция Кларънс Хаус в Лондон на 30 октомври 2013 - две години откакто американските специфични елементи направиха убиха Осама бин Ладен в Исламабад в Пакистан.

Говорител на Кларънс Хаус отговори на обвиняването с това, че решението е било взето напълно от попечители.

Ръководителят на Благотворителния фонд на принца на Уелс (PWCF), сър Иан Чешайър, също разяснява тематиката:

" Дарението на шейх Бакр бин Ладен през 2013 бе деликатно премислено от попечителите на фонда. След деликатни инспекции и търсене на информация от необятен кръг източници, в това число от държавното управление, решението то да бъде признато бе взето напълно от тях. Всеки опит да се внуши нещо друго е подвеждащ и неакуратен. "

В същото време източник на медията показва, че Чарлз персонално е провел договорката и се е съгласил да получи сумата макар митингите на своите съветници, които са го призовавали да върне парите. Принцът е бил предизвестен, че ще провокира национално отвращение, в случай че новината изтече в медиите и че " няма да е добре за никого ", в случай че се разбере, че е приел сума от фамилията на Осама бин Ладен.

По време на атентатите от 2001 година в Ню Йорк и Вашингтон умират хиляди американци и 67 британци. Според различен източник от обкръжението на кралското семейство това подаяние ще подкопае престижа на Чарлз и репутацията на благотворителната му организация.

Бакр и Шафик бин Ладен са полубратя на Осама, като разделят с него еднакъв татко - Мохамед бин Авад бин Ладен - милиардер, роден в Йемен. Няма данни двамата да са спонсорирали или да са били забъркани в терористични акции.

Преди месец The Sunday Times разгласи още, че Чарлз е приел куфар с 1 милион евро в брой от Хамад бин Джасим бин Джабер Ал Тани - някогашен министър-председател на Катар.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР