Принц Чарлз, придружен от съпругата си, херцогинята на Корнуол -

...
Принц Чарлз, придружен от съпругата си, херцогинята на Корнуол -
Коментари Харесай

Принц Чарлз откри статуя на Шекспир в Куба

Принц Чарлз, съпроводен от брачната половинка си, херцогинята на Корнуол - Камила, се разноски из актуализирания в колониален жанр център на Хавана в границите на историческото си посещаване в Куба, заяви Българска телеграфна агенция.

Заобиколени от навалица от любопитни локални поданици и туристи, английският престолонаследник и брачната половинка му се разходиха из центъра на кубинската столица, съпроводени от градския историк Еусебио Леал, и откриха скулптура на британския драматург Уилям Шекспир на улица "Меркадерес ".

Принц Чарлз посети боксова школа и балетния център на танцьора Карлос Акоста, разгласен неотдавна за шеф на Кралския балет на Бирмингам. Британският престолонаследник влезе и в частна бръснарница, където приседна на древен стол и се диалози със собственичката.

"Нямах визия, че един принц може да бъде толкоз земен и ще избере да посети сходно непретенциозно място, където да приседне и беседва ", показа 58-годишната частничка Хосефина Ернандес. Принц Чарлз обаче е отказал препоръчаната му подстрижка, защото неотдавна е оформил прическата си.

По време на разходката кралската двойка поспря на няколко места, с цел да послуша обичайната кубинска музика. Британският престолонаследник посети и работилница, в която младежи овладяват реставрационни техники, нужни за поддръжката на учредената през 1519 година Хавана.

Столицата на Куба за малко е била английска територия през 1762 година, преди Англия да реши да я замени с испанците против Флорида.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР