Принц Андрю ще бъде изправен пред гражданско дело в САЩ

...
Принц Андрю ще бъде изправен пред гражданско дело в САЩ
Коментари Харесай

Принц Андрю отива на гражданско дело за сексуално насилие

Принц Андрю ще бъде изправен пред гражданско дело в Съединени американски щати за обвинявания, че е протегнал ръка полово на жена, когато е била на 17 години, съобщи bbc.com.

Вирджиния Джуфре съди принца, потвърждавайки, че я е малтретирал през 2001 година

Адвокатите му споделиха, че жалбата би трябвало да бъде отхвърлена, Но арбитър от Ню Йорк реши, че делото може да продължи.

Принцът поредно отхвърля изказванията. Бъкингамският замък съобщи, че няма да разяснява настоящ юридически въпрос.

Предложението за отменяне на делото беше обрисувано в решение от 46 страници от арбитър Люис А Каплан от Окръжния съд на Съединените щати за Южния окръг на Ню Йорк.

Това значи, че делото против 61-годишния херцог на Йорк може да бъде изслушано в съда по-късно тази година. Съдия Каплан сподели, че решението му не дефинира "истината или лъжата " на жалбата на Вирджиния Джуфре.

Джуфре сподели, че е „ удовлетворена “, че опитът на принц Андрю да отхвърли случая е бил отритнат и „ че в този момент ще бъдат взети доказателства по отношение на нейните искания против него “.

В изказване, издадено от нейния юрист Дейвид Бойс, се прибавя: „ Тя чака с неспокойствие правосъдно установяване на основателността на тези искове “.

В правосъдните документи Джуфре сподели, че е била жертва на полов трафик и корист от починалия милиардер финансист Епщайн.

Принц Андрю, вторият наследник на кралицата, сподели в изявление за BBC Newsnight през 2019 година, че не си спомня в миналото да се е срещал с Вирджиния Джуфре и нейният роман, че са правили секс в Съединени американски щати и Обединеното кралство, „ не се е случило “.

Адвокатите му подчертаха правосъдното съглашение сред Джуфре и Епщайн от 2009 година да не съдят някой различен, обвързван с финансиста, когато тя уреди настояването си за обезщетение против него.

По време на виртуално чуване те споделиха, че херцогът на Йорк е "потенциален обвинен ", както е несъмнено в съглашението, и делото би трябвало да бъде прекъснато.

Адвокатът на Джуфре сподели, че единствено страните по съглашението могат да се възползват от него, а не "трета страна ".
създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР