Примерът Бойко Борисов заедно със зам. регионалния министър Николай Нанков

...
Примерът Бойко Борисов заедно със зам. регионалния министър Николай Нанков
Коментари Харесай

Нанков: Изместихме всички теменужки от трасето на магистрала „Европа“

Примерът Бойко Борисов дружно със зам. районния министър Николай Нанков и министъра на стопанската система Емил Караниколов инспектираха ремонтните действия на автомагистрала „ Европа “ край Сливница.

„ Преди три месеца дадохме началото на действителното строителство на обекта. И единствено за три месеца към този момент имаме няколко действия, изпълнени на 100% - да вземем за пример стабилизиране на земната основа. Над 70% от развалянето на старите канавки по продължение на платното са подготвени, над 40% от изкопните работи са подготвени. Насипът към този момент е над 15% осъществен “, изясни Нанков.

В момента се работи по четири огромни съоръжения – подлези, надлези и два пътни възела, а на Сливница се построяват три мостови уреди.

„ Това е по-дългият, само че по-лек сектор от автомагистрала „ Европа “. След 20-25 дни стартираме и по-трудния, който ще минава през дефилето след Драгоман “, изясни зам. районният министър.

Нанков посочи, че автомагистралата ще има три ленти в посока, от които една ще е спешна.

„ Изместихме всички теменужки, всички застрашени типове от тяхното местообитание в нови такива. Открихме археология на 19-ия километър, където ще бъде построена една от седемте площадки за отдих “, акцентира той.

Нанков изясни, че сърбите също работят по своите два сектора от автомагистрала „ Европа “.

Той посочи, че в края на град Сливница ще бъде планиран и построен трети пътен възел. „ Там имаме „ конфликтна “ обстановка с НКЖИ, защото на това място ще минава трасе и на високо скоростната железница. Но чакам до десетина дни да минат всички съгласувания и да стартираме по действителните действия за създаване на третия пътен възел “, сподели още зам.-министърът.

Според него в пиковите летни месеци по автомагистрала „ Европа “ ще минават над 30 000 автомобила дневно.

Нанков разяснява и работните действия на автомагистрала „ Хемус “, като изясни, че участъкът при Ябланица би трябвало да бъде пуснат до 20-25 дни.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР