Приключиха поредните консултации при президента Румен Радев, преди връчването на

...
Приключиха поредните консултации при президента Румен Радев, преди връчването на
Коментари Харесай

Костадинов фучи след скандала с Радев: Управляващите се гърчиха като червеи! ПП-ДБ ги е страх от избори

Приключиха следващите съвещания при президента Румен Радев, преди връчването на първия изследователски мандат за съставянето на държавно управление в границите на 49-тото Народно събрание.
Първи при президента във вторник бяха представителите на партия „ Възраждане “, а по време на откритите диалози пред медиите водачът на групировката Костадин Костадинов влезе в остра борба с Румен Радев.
Повод за ескалиралото напрежение бе запитването за референдум по самодейност на опозиционната партия, който Народното събрание по този начин и не гласоподава. Костадинов упрекна Радев, че все пак не се е допитал до народа по тематиката за запазването на българския лев. На собствен ред президентът го помоли да резервира острата изразителност за Народното събрание и му изясни, че законът не му дава съображение да насрочи референдум.
„ Напрежение нямаше, ние казахме това, което мислят стотици хиляди български жители, Очаквахме той да не се съобрази с беззаконието в Народното събрание “, сподели той след срещата с президента.
По думите му с Радев са си говорили за опасността от войната в Украйна и политическата обстановка в България.
„ Говорихме си за българите в Македония, за демографска злополука, за това, че преди три години отидохме на съвещания при него и тогава България беше с 220 000 души по-голяма, за това, че България умира и убийците са в Народно събрание “, добави Костадинов.
„ Успешна ротация значи несполучливо развиване за България. Смятам, че Радев би трябвало да връчи мандатът още на следващия ден “, безапелационен бе той, представен от Блиц.
„ Как тъкмо решихте, че ние на избори ще получим същите резултати? Социологията е точна просвета – получаваш толкоз, колкото си си платил. Вместо ръководещите да се гърчат като настъпени червеи, трябваше да отидат на избори и да изкарат същия резултат и да отидат на по-добри позиции в нов парламент. Политическа партия обаче отстъпват. Борисов към този момент е оправдан. Те ще подпишат съдружно съглашение. Така те ще го трансфорат в главен политически фактор, на който те ще са държанки. ПП-ДБ ще паднат под 10-те %. Те сега са четвърта политическа мощ, съгласно нашите изследвания “, сподели Костадинов.
Според него ПП-ДБ изпитват под паника боязън от избори.
„ Те си споделят, че или ще изгубят всичко с нови избори или в този момент ще запазят всичко и ще са във властта. Ние имаме информация, че Борисов ще си сложи основния прокурор. Ще си разделят след това баницата, а основният прокурор след време ще стартира да повдига обвинявания на министрите на ПП-ДБ “, добави той.
Според него по този начин няма по какъв начин да не престават.
Той е безапелационен, че ПП-ДБ ще имат проблем с влизането в Народното събрание.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР