Приключи второто издание на конкурса „ЕКООБЩИНА“, организиран от посолството на

...
Приключи второто издание на конкурса „ЕКООБЩИНА“, организиран от посолството на
Коментари Харесай

ЕКООБЩИНА“ награди общините с най-добри практики в областта на устойчивото развитие

Приключи второто издание на състезанието „ ЕКООБЩИНА “, проведен от посолството на Франция у нас. На публична гала бяха наградени общините победителки, а измежду присъстващите бяха Димов, министър на околната среда и водите и Деница Николова, зам.-министър на районното развиване и благоустройството. Двете министерства са съществени сътрудници на самодейността.
Домакин на събитието бе Н. Пр. Ерик Льобедел, дипломат на Франция в България, който благодари на министрите за ползотворното съдействие и поддръжката. „ Можем да споделим задоволството си от отличното партньорство, което изградихме. Този конкурс илюстрира отличното равнище на българо-френските двустранни връзки, откроени с визитата на президента Еманюел Макрон в България през месец август тази година, както и положителните практики на българските общини в региона на устойчивото развиване “, сподели той в обръщението си пред гостите.
В състезанието присъединяване взеха 37 общини, които подадоха повече от 50 кандидатури в четирите категории: „ Устойчиво ръководство на водите”, „ Устойчиво ръководство на отпадъците “, „ Енергийна успеваемост на постройките “ и „ Устойчива мобилност”.
Победителите в „ ЕКООБЩИНА “ 2017 са:

Община Драгоман – победител в категорията с население под 10 000 поданици

Община Павликени – победител в категорията с население над 10 000 поданици

Община Златоград – победител в категорията с население под 40 000 поданици
Столична община – победител в категорията с население над 40 000 поданици

Община Смядово – победител в категорията с население под 40 000 поданици
Община Габрово – победител в категорията с население над 40 000 поданици


Община Самоков – победител в категорията с население под 40 000 поданици
Община Бургас – победител в категорията с население над 40 000 поданици.
Лауреатите бяха наградени от формалните лица, както и от представители на корпоративните сътрудници на „ ЕКООБЩИНА “ 2017. Те получиха специфичните награди – образователно пътешестване във Франция за двама представители на общината, обезпечени от Министерството на районното развиване и благоустройството и от Министерството на околната среда и водите, посредством оперативните стратегии „ Околна среда “ и „ Региони в напредък “.

„ Голяма част от политиката, която вършим на национално равнище се организира и доближава до жителите точно през локалните управляващи. Затова опитът, който общините могат да придобият при съдействие с една страна, като Франция, е скъп. Благодарим на всички участници в „ ЕКООБЩИНА “ и заявяваме, че евентуално ще продължим да партнираме на Посолството на Франция в тази самодейност “, сподели министър Нанков в обръщението си към гостите на церемонията.
„ През годините методът ни във връзка с опазването на околната среда се променяше към по-добро. Вече търсим заместването на едно транспортно средство с различен метод на предвижване, както и възстановяване на околната среда, посредством създаване на паркове и детски площадки, и разширение на зелените площи. Радвам се, че с помощта на състезанието „ ЕКООБЩИНА “ можем не просто да разпознаваем съответни общини, които са подобрили качеството на живот на своите поданици, само че и да покажем отношение към околната среда “, сподели във връзка конкурс „ ЕКООБЩИТА “ зам.-министър Николова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР