Приключи сезонът на масовите пътувания на турските граждани от европейските

...
Приключи сезонът на масовите пътувания на турските граждани от европейските
Коментари Харесай

Луди за шопинг: Наплив от българи на пазара в Одрин, купуват всичко - от игла до конец

Приключи сезонът на всеобщите пътувания на турските жители от европейските страни през граничните пунктове на турско-българската граница. След намаляването на тапите по границите се е засилил потокът от българските туристи, които идват особено за пазар през уикенда в Одрин.

По данни на регионалната дирекция " Митници и външна търговия на Тракия " през предишния уикенд (9 и 10 септември) 32 412 български жители са пристигнали в Одрин през граничния пункт Капъкуле, с цел да пазарят, написа Българска телеграфна агенция.

През Граничен контролно-пропусквателен пункт Пазаркуле и Ипсала на турско-гръцката граница по същото време са пристигнали няколко хиляди гръцки жители, като общият брой на туристите от България и Гърция през двата почивни дни на миналата седмица е надхвърлил 40 хиляди души.

Председателят на Камарата на търговците и занаятчиите в Одрин уточни пред осведомителната организация Демирйорен ажансъ, че българите, които идват да пазарят в Одрин, дават принос за развиването на стопанската система на града и страната.

„ Българите купуват всичко - открай докрай. 80 % от сладкарските артикули се изкупуват от тях. Харчат на ден по 1000-1500 лв.. Разбира се, високият курс на валутите е преимущество. Но ние би трябвало да ценим интереса на клиентите от България и те да бъдат удовлетворени. Търговците не би трябвало да надуват цените, в случай че желаеме българите да идват всяка седмица за пазар в Одрин. Те са значими клиенти, не би трябвало да допуснем да ги изгубим ”, сподели той.

Заслужава да се означи, че в последно време доста българи вървят на пазар в Къркларели и Люлебургаз поради по-ниските цени спрямо тези в Одрин, което демонстрира, че има необявена конкуренция за клиенти сред пограничните градове.

След дългите опашки и тапи от гастарбайтерите, на граничните пунктове на турско-българската граница е умерено и прекосяването става бързо, показват от турската митница.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР