Приключи ремонтът на историческия музей в Лом. Уникалният архитектурен облик на

...
Приключи ремонтът на историческия музей в Лом.
Уникалният архитектурен облик на
Коментари Харесай

Приключи ремонтът на музея в Лом

Приключи ремонтът на историческия музей в Лом.
" Уникалният архитектурен образ на постройката е изцяло непокътнат, след осъществения главен ремонт ", сподели заместник-кметът на община Лом Елин Давидков при откриването на обекта.
„ От през днешния ден нашият град има една актуализирана културна институция, която е емблематична освен за Лом. Тя е монумент на историческото завещание с национално значение и дано, когато приключим процеса по обзавеждане и експозициониране на историческите полезности, да посрещнем с „ добре пристигнал ” всеки гражданин и посетител на Лом в нашия музей ", добави Елин Давидков.  
Заедно с шефа на музея Даниела Замфирова и заместник-кмета Хилда Владимирова те прерязаха лентата и лиснаха менче с вода. С обновяването на музея бе осъществен и главен ремонт на бившето Девическото учебно заведение, което е част от музейния комплекс. Двете здания са ремонтирани по план „ Развитие на културната инфраструктура в община Лом “, с финансовата поддръжка на Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020 година, съфинансирана от Европейския съюз, посредством Европейския фонд за районно развиване. По този план бе ремонтирана и актуализирана още една знакова за Лом постройка – къщата-музей на възрожденеца Димитър Гинин. Общата стойност на плана е близо 2 450 000 лв..    
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР