Приключи разследването по т.нар. случай Семерджиев, съобщи на брифинг зам.директорът

...
Приключи разследването по т.нар. случай Семерджиев, съобщи на брифинг зам.директорът
Коментари Харесай

Най-сетне определиха датата на делото срещу Семерджиев, който отне два невинни живота

Приключи следствието по така наречен случай " Семерджиев ", заяви на брифинг зам.директорът на Националната следствена работа Ясен Тодоров. 

" Във времето, през което доста политици плямпаха по телевизионните студия и разтягаха локуми, следователите от националното разследване и прокурорите от градска прокуратура работиха като пчелички с цел да може това досъдебно произвеждане да завърши и да бъде импортирано делото за разглеждане в Софийски градски съд ", заяви Тодоров. 

" Самото задържане на Семерджиев стана пред очите на вас и други ваши сътрудници в кв. " Лозенец ". Много значима беше работата по горещи следи ", изясни още Тодоров. 

Разследването е завършило за по-малко от четири месеца. 

Разпределителното съвещание по делото против Георги Семерджиев е планувано на 29 ноември, заяви Тодоров. 

" Обвиненията против Семерджиев е за 5 осъществени от него закононарушения, 2 от които на 10 юни 2022 година ", заяви един от наблюдаващите прокурори по делото, който разкри детайлности за неговите нарушавания.

Сред тях е шофиране под влияние на наркотични субстанции, подправено удостоверение за ръководство на МПС, ръководство на МПС с неистинен немски регистрационни табели. 

" Продължавайки да кара с високата скорост, извънредно високата скорост от 166 км/м той се движил в посока от бул. " България " към бул. " Джеймс Баучер " с къси светлини. Около 23,03 ч., той наближил региона на кръстовището на бул. " Черни връх " с бул. " Арсеналски " и " Свети Наум " като там позволената скорост за придвижване е 50 км/ч ", оповестиха от прокуратурата.

Кръстовището е било урегулирано със светофарна уредба, която работела в естествен режим, както с пътни знаци. Мястото било осветено, чрез работещо пътно осветяване, разкриват още за ситуацията, при която става случая от прокуратурата.

На 5 юли Георги Семерджиев умъртви с гневна скорост, дрогиран, две млади дами на столичния бул. " Черни връх ". Обвинителният акт към този момент е подготвен, а оптималното наказване, което може да получи, е 20 години.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР