Приключи първият ден от състезателните дефилета на Международният фестивал на

...
Приключи първият ден от състезателните дефилета на Международният фестивал на
Коментари Харесай

Фестивалът Сурва събра рекорден брой участници

Приключи първият ден от спортните дефилета на Международният фестивал на маскарадните игри „ Сурва " в Перник.

За поредна година той бие личните си върхове. Над 7 500 са участниците, а 19 от групите са от чужбина. Пъстър, зрелищен, живописен – интернационалният фестивал “Сурва “ е най-авторитетната, в България и на Балканите, изява на обичайни национални игри и традиции с маски.
10
И тази година хиляди носители на традицията, от всички краища на страната, пристигнаха в Перник поради надпреварата, страстта и веселбата. “Фестивалът е едно велико преживяване и поисквам не всеки, който има опцията, да дойди да го посети – не е за изпускане “, показа участник пред БНР.

Играта на сурвакарите и кукерите, грохотът на звънците и разнообразието на маските превзема. “От година на година хората желаят да се показват по-добре и виждам в другите групи, че се събират доста повече хора, който в никакъв случай не са взели участие и с огромен възторг стартират да работят, да вършат нещо по-интересно “, описа различен присъстващ.
10
Едно от най-големите достолепия на фестивала е неговата последователност. Площадът в Перник се оказа стеснен за многочислените фенове, пристигнали да видят сурвакарите и кукерите и да се допрян до маските, съпреживявайки тайнството на маскирането.
10
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР