Приключи обществената поръчка за доставка на техника за новосъздаденото във

...
Приключи обществената поръчка за доставка на техника за новосъздаденото във
Коментари Харесай

Пристига нова сметоизвозваща техника във Видин, правят още 2 общински предприятия

Приключи публичната поръчка за доставка на техника за новосъздаденото във Видин общинско дружество „ Чистота, озеленяване и благоустройство “.
„ До 15 януари би трябвало да получим упоменатата в нея техника – камионите, които ще правят сметоизвозването, багери, трактори и всичко останало, което ще ни е належащо. През дарения пък ще получим два трактора, един бус и друга техника. Уверен съм, че по този метод обитаемоте ни места ще се поддържат в още по-добър тип “, изясни кметът доктор Цветан Ценков.
Градоначалникът осведоми, че се приготвя основаването на още две общински предприятия. Едното ще дава отговор за поддържането на уличното осветяване, само че ще може и да построява фотоволтаични мощности и да продава ел. сила. Второто сдружение ще работи за газификацията на Видин, като първоначално се обезпечат доставки на компресиран газ за потребностите на бизнеса и на институциите.
„ Общината не може да разчита единствено на предоставяните от държавното управление средства с постановления – би трябвало да намерим метод да формираме лични доходи. Затова стартираме и промяна в Регионалното хранилище за битови боклуци – уповавам се със основаването на благоприятни условия за сепарация, за компостация то да стартира генерирането на доходи “, сподели още доктор Ценков.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР