Приключи кампанията преди утрешните предсрочни парламентарни и президентски избори в

...
Приключи кампанията преди утрешните предсрочни парламентарни и президентски избори в
Коментари Харесай

Финални митинги в Турция преди утрешните избори

Приключи акцията преди утрешните предварителни парламентарни и президентски избори в Турция - основни, тъй като след тях влиза в действие системата на мощно разширени президентски компетенции. Последните си манифестации двамата съществени съперници - президентът Реджеп Ердоган и опозиционерът Мухаррем Индже организираха в Истанбул, мегаполисът, който се счита за решителен за изхода на вота.

Утре всички ние ще имаме една нова Турция - даде обещание опозиционният претендент за президент Мухарем Индже на последния си протест в Малтепе в Истанбул.
Мухаррем Индже, претендент за президент, Републиканска национална партия: Утре Турция ще бъде друга. Утре ще сложим завършек на дискриминирането, фаворизирането и прахосването на държавни пари. Това е нашият 107-и протест за 50 дни. Президентът е президент на всички - за него няма десни, леви, Партия на справедливостта и развиването, Републиканска партия. Всички ние сме президенти.
Милионите, пристигнали на митинга в Малтепе в Истанбул, желаеха доста неща от Мухарем Индже.
Първо, желаеме хората да се обединят. Сега всички са разграничени - ръководеща партия, опозиционните партии. Това просто не е редно. Надявам се Индже да отстрани всичко, основано от Ердоган.Искам ние, турците, да живеем в мир. И в благополучие.Обичам те, Мухарем Индже! Обичам те!
А ето какво даде обещание и Реджеп Ердоган на днешните манифестации:
Реджеп Тайин Ердоган, президент на Турция: Как ви се коства новата система? Ако е рекъл Бог, с нея Турция ще полети. Ще се издигнем над равнището на актуалната цивилизация. Да се надяваме, с тази система ще реализираме това, което други не могат да си показват.
Според редактора от в. " Миллиет " Исмаил Шехин, решаващи за изхода на изборите ще са нерешилите за кого да гласоподават.
Исмаил Шехин, редактор във в. " Миллиет ", Истанбул: Има ли възможност, съгласно Вас, ръководещата партия да загуби болшинството си в Парламента? - Да, има възможност, тъй като тези, дето още не са решавали за кого да гласоподават, те могат да гласоподават и за опозицията. Горе-долу 10% са тези хора.
Икономиката, миграцията и демокрацията са трите тематики, които ще бъдат в съзнанието на всички, които на следващия ден ще отидат до изборните урни.
 © Българска телеграфна агенция / AP Photo / Emrah Gurel
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР