Приказно красиво и екзотично място близо до Танзания. Там няма

...
Приказно красиво и екзотично място близо до Танзания. Там няма
Коментари Харесай

33 000 долара на вечер: с какво е уникален луксозният остров, вдъхновен от Кенеди

Приказно красиво и екзотично място покрай Танзания. Там няма да се натъкнете на тълпи от шумни туристи и локални поданици. За него и неговата задача описаха неотдавна в предаването „ На кафе “.

Луксозният остров Танда е частен и в случай че инцидентно разполагате с нужните финанси, би трябвало да наемете цялото имение.

Така всеки, който има нужния бюжет, се любува на екстрите и уединението на личен остров.
 Вижте приказния първокласен остров за 33 000 $ на вечер  Вижте приказния първокласен остров за 33 000 $ на вечер  Вижте приказния първокласен остров за 33 000 $ на вечер  Вижте приказния първокласен остров за 33 000 $ на вечер
Цените за нощувка в първокласното имение стартират от 33 000 $ на вечер. А единствените същества, с които туристите би трябвало да споделят това тропическо леговище са някои от най-величествените създания на майката природа, в това число костенурки и най-голямата морска риба, китовата акула.

Хотелът на острова работи от 2016 година и е плод на въображението на шведските бизнесмени Дан и Кристин Олофсон . Самите те вършат великодушни дарения към локални организации за обучение и личностно развиване. 

 жена лято плаж остров Thinkstock

„ Те желаеха да основат най-хубавото място за бягство “, споделя мениджърът на курорта Антигона Меда, която изяснява, че няколко генерации фамилии и групи другари са типичните посетители на острова. Повечето от тях остават за пет до осем нощувки.

Имението на Танда разполага с изключение на с вила, и с две открити плажни хижи. На острова могат да почиват най-много 10 души.

Вилата на острова е главното място за настаняване, с дизайн, въодушевен от плажната къща на президентското семейство Кенеди в Съединени американски щати. Става въпрос за комплекса в Кейп Код, който е принадлежал на фамилията на починалия президент.

Интериорът поражда чувство плажна романтика и носталгия, освен това с нотка на източноафрикански пламък.
 Любопитни обстоятелства за 5 от най-големите острови в света  Любопитни обстоятелства за 5 от най-големите острови в света  Любопитни обстоятелства за 5 от най-големите острови в света  Любопитни обстоятелства за 5 от най-големите острови в света
Разположен на 30 минути път с хеликоптер от най-големия град в Танзания, Дар ес Салам, остров Танда се намира измежду частен морски резерват със строга стратегия за запазване на околната среда.

Островът се стреми да бъде допустимо най-самостоятелен, като разполага с съоръжения за обезсоляване на морска вода на място, за събиране на дъждовна вода и се захранвана от най-голямата самостоятелна слънчева плантация в Танзания . Органичните боклуци се трансформират в компост.
                             

Храната се подготвя от локални артикули по специфични предписания на началник готвач.

Именно това притегля доста богати хора към Танда – опцията да се насладят на първокласно и извънредно преживяване, като в същото време знаят, че пазят и не ощетяват флората и фауната в близост.

► 

Стремежът към екологичен метод на живот и резистентност на хотела са единствено част от привлекателността на Танда. Островът се намира в границите на морския парк Остров Мафия и по-конкретно морския резерват остров Шунгумбили, до който само гостите на Танда имат достъп.
 image2_16x9.png Астро прогноза за седмицата: всяко взето решение може да промени живота ви На фокус
Отвъд белите пясъчни плажове на острова, дейностите в курорта включват каране на джетове, джет ръб, каяк, ветроходство, уинд сърф и кайт сърф. Гмуркането и гмуркането с шнорхел обаче са най-ценените интензивности .

А китовите акули, гърбатите китове и черноперите рифови акули са на неголямо разстояние с лодка.

Тези морски типове са строго защитени от програмата за запазване на острова, която започва през 2017 година с наемането на морски биолог и партньорство с отдела за морски паркове и резервати на Танзания.
                             

На самия остров има предпазена зона за гнездене на костенурки (пет типа живеят в региона, като зелените костенурки се излюпват от 2017 година насам).

На остров Танда се работи и по план за възобновяване на корали . На 10 минути с лодка от острова се намира коралов разсадник, където експерти се грижат да опазят коралите посредством специфични техники.

► 

„ Имаме доста здрав риф, а също и доста риба в близост. Така че всички са изключително горди с това “, разяснява експертът по гмуркане на острова.
 Вижте приказния първокласен остров за 33 000 $ на вечер  Вижте приказния първокласен остров за 33 000 $ на вечер  Вижте приказния първокласен остров за 33 000 $ на вечер  Вижте приказния първокласен остров за 33 000 $ на вечер
Той изяснява, че 90% от популацията наоколо , което се среща основно на остров Мафия, разчита на риболова за своето прехранване.

Въпреки че частният резерват е неразрешен за други, с изключение на гостите на хотела, рифовете обезпечават безвредно пространство за размножаване на морските жители , с популации, които се популяризират в по-широката зона оттатък него.

„ Океанът е нашият живот “, прибавя експертът по гмуркане. „ Много хора не осъзнаваха какъв брой значими са коралите. “
                             

Ползите за туризма са съчетани и с редица планове, ангажиращи общността на остров Мафия. Голямата част от чиновниците на Танда идват оттова и това оказва помощ стопански на прилежащите острови.

Преди време международните туристически награди дефинираха остров Танда като „ най-хубав извънреден частен остров в света “ за последните осем години.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР