Нито един от членовете на служебния кабинет - включително Димитър

...
Нито един от членовете на служебния кабинет - включително Димитър
Коментари Харесай

Без възражения и въпроси е било взето спорното решение за строеж на частна детска болница

Нито един от членовете на служебния кабинет - в това число Димитър Главчев - не са възразили срещу предлагането на здравния министър Галя Кондева при гласуването на противоречивото предложение за градеж на нова частна болница от групата " Сърце и мозък ".

Това демонстрира стенограмата на Министерския съвет, оповестена ден след опита на служебния министър председател Димитър Главчев да се разграничи от Кондева по проблема.

Заседанието на служебното държавно управление е извършено на 30 април. Предложението е било записано като точка 2 в дневния ред на съвещанието и съгласно мининстър Галя Кондева " са преминати всички процедури, с цел да достигнем до това предложение за план. "

" Получили сме утвърждението на всички институции, които вземат участие в този развой, те са приложени към документите и по отношение на всичко, което изложих предлагаме план на решение на Министерския съвет за одобрение основаването на лечебно заведение за болнична помощ на територията на град София, " пази Кондева претекстовете за строителството пред министрите.

Тя твърди, че има и " мнение от НЗОК, съгласно което се смята за допустимо финансирането на декларираните от вложителя действия в интервала на тяхното осъществяване и в границите на одобрените от Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса финансови параметри при подписване на контракт ".

Преди това показва и какво ще съставлява болничното заведение с вложител " Търговска лига ", както и че сдружението " има подготвеност за създаване в период до 48 месеца от решението на Министерския съвет за одобрение основаването на лечебното заведение за болнична помощ. "

Главчев изслушва ревюто ѝ и пита министрите " имате ли някакви съображения по въпроса? ", след което самичък си дава отговор: " Не виждам. Одобряваме плана на решението ".

Самият той не слага никакви спомагателни питания за това за какво се постанова разкриване на следващата огромна частна болница в София.

От публичния съвет за изграждане на националната детска болница към този момент настояха на база на които е взето решението за одобрение на нова частна болница с педиатрия в София на групата " Сърце и мозък ".

В сряда Главчев разгласи, че отдръпва противоречивото решение и съобщи, че " ще бъде потърсена отговорност от хората, внесли решението за разглеждане от Министерския съвет ".

Преди да бъде анулирано решението той уточни, че в случай че то не бъде подадено от министъра на опазването на здравето Галя Кондева в границите на деня, той ще предложи тя да бъде освободена от поста си.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР