Над 50 хил. зрелостници се явяват днес на първата задължителна

...
Над 50 хил. зрелостници се явяват днес на първата задължителна
Коментари Харесай

Над 50 хил. зрелостници пишат по вариант 15 на матурата по БЕЛ

Над 50 хиляди зрелостници се явяват през днешния ден на първата наложителна матура по Български език и литература (БЕЛ). Сутринта беше изтеглен Вариант 15 на изпита. Той включва въпроси и избор сред интерпретативното съчинение и есе.

Изпитът стартира в 8:30 часа. Учениците ще разполагат с 4 часа, с цел да се оправят с него. Той е разграничен на три модула. Първите два са по 60 минути, а третият е 120 минути.

Тази година няма смяна във формата на теста, който се състои от 22 задания с избираем отговор, 16 с къс свободен отговор и две с уголемен свободен отговор. Последният 41 въпрос включва есе по заложена тематика или интерпретативно съчинение върху една или няколко изучавани художествени произведения.

За явяване на изпита дванадесетокласниците би трябвало да носят персонална карта и служебната си записка за допускане до матурата, като могат да я покажат в книжен или в електронен вид.

Държавният зрелостен изпит ще се организира в 759 учебни заведения и в 4185 зали в страната. Резултатите ще бъдат оповестени до 7 юни.

На 20 май (понеделник)ще се организира вторият наложителен държавен зрелостен изпит и държавен изпит за придобиване на професионална подготовка.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР