Приказката на 16-годишната сензация Мира Андреева на Уимбълдън приключи, след

...
Приказката на 16-годишната сензация Мира Андреева на Уимбълдън приключи, след
Коментари Харесай

На гейм от 1/4-финалите на Уимбълдън: Кийс сложи край на приказката за 16-годишната Андреева

Приказката на 16-годишната сензация Мира Андреева на Уимбълдън завърши, откакто през днешния ден тя позволи поврат от Мадисън Кийс и отпадна на крачка от 1/4-финалите. Американката, която единствено преди седмица победи на конкуренцията в Ийстборн, през днешния ден започва дуела постепенно, само че след това съумя да пречупи стремежа на по-младата си съперничка и по този начин да победи с крайното 3:6 7:6(4) 6:2. В борба за място измежду най-хубавите четири в шампионата Кийс ще се изправи против някоя всред Арина Сабаленка и Екатерина Александрова.

Младата тенисистка изпитваше известни съмнения в първите минути от срещата и позволи да бъде пробита още в дебютното си подаване. Веднага по-късно обаче Андреева съумя да се прегрупира и с помощта на плоските си и извънредно остри удари постановяваше своята вола в разиграванията. Така тя бързо реализира мълниеносен рибрейк, след което продължи да бъде безпогрешна във всеки един аспект, до момента в който пропуските от ракетата на американката не спираха да се множат, заради което напълно скоро тийнейджърката осъществя нови два пробива, с цел да си обезпечи задатък в общия резултат.

Във втората част рускинята продължаваше да притиска съперничката си с удари наоколо до линиите, трупайки точка след точка в актива си. Същевременно квалификантката имаше отговор на всеки опит за офанзива на съперничката и караше международната №18 да наподобява изцяло безпомощна. Андреева не се нуждаеше от доста време, с цел да се откъсне напред с 3:0, само че след това Кийс увеличи интензитета в играта си и увеличавайки броя на уинърите си, съумя да доближи до връщане на пробива и тъждество за 4:4. Паритетът в геймовете се резервира до самия завършек на сета, изходът от който бе решен в тайбрек. Там нервното напрежение взе връх у тийнейджърката, която позволи няколко непредизвикани неточности и съобщи частта.

В началото на третия сет някогашната №10 излъчваше съществено доза самочувствие, до момента в който рускинята бе очевидно разочарована от развоя на миналата част и неточностите ѝ не спираха да се натрупат. Кийс не пропусна да се възползва от отворената опция пред себе си и страбчи още втория си брейкбол, с цел да доближи до ранен пробив и да поведе с 3:0. Оттам насетне тя продължи да господства събитията на корта чрез мощната си игра от главната линия и без усложнения докара мача до сполучлива за себе си развръзка.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР