Приходите от туризъм на Гърция през юни тази година надхвърлиха

...
Приходите от туризъм на Гърция през юни тази година надхвърлиха
Коментари Харесай

Приходите от туризъм в Гърция през юни надхвърлиха нивата от преди пандемията

Приходите от туризъм на Гърция през юни тази година надвишиха равнищата от 2019 година и ускориха прогнозите за рекордна година за бранша във връзка с приходите, оповестява в. " Катимерини ".

Макар пристиганията от чужбина през юни да се равняват на 89 % от тези през 2019 година, последния цялостен сезон преди пандемията от ковид, приходите са достигнали 2,62 милиарда евро, което е повече от 2,56 милиарда евро през юни 2019 година, сочат данни на гръцката централна банка.

Това значи, че разноските на екскурзиант са се нараснали, което е резултат най-много от по-високите цени в международен мащаб. Гърция регистрира равнища на инфлация, невиждани от средата на 90-те години на предишния век.

Според консултантите от Мабриан травъл интелиджънс платформ (Mabrian Travel Intelligence Platform) следеното в Гърция нарастване на цените е най-високото измежду главните средиземноморски дестинации - в средата на август междинните цени са нарастнали с съвсем 134 % по отношение на тези през август 2021 година в петзвездните хотели, с 82 % в четиризвездните и с съвсем 30 % в тризвездните.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР