Приходите на петте големи първенства в Европа са достигнали нова

...
Приходите на петте големи първенства в Европа са достигнали нова
Коментари Харесай

Приходите на топ 5 първенства в Европа надхвърлиха 15 милиарда евро

Приходите на петте огромни шампионати в Европа са достигнали нова рекордна стойност, отбелязва годишният отчет на " Делойт ". През сезон 2017-2018 те са генерирали рекордни доходи от 15.6 милиарда евро (17.4 милиарда долара).

За пръв път приходите на Висшата лига, Бундеслигата, Ла Лига, Серия А и Лига 1 минават границата от 15 милиарда евро. Увеличението е с шест %, откакто през сезон 2016-2017 постъпленията бяха на стойност 14.7 милиарда.

" Делойт " прави оценка и целия европейски футболен пазар. Той има стойност 28.4 милиарда евро. Ръстът е с 2.9 милиарда.

Още един път Висшата лига е пазарът, който генерира рекордни доходи. Те са 5.4 милиарда евро, което е с 332 млн. евро повече. До огромна степен това се дължи на наличието на пет тима от Англия в Шампионската лига. Всеки от тях съумя да премине груповата фаза и да завоюва в допълнение 79 милиона евро.

Клубовете от Висшата лига се радват и на нарастване на приходите по време на мачове и комерсиалните доходи, които са надлежно 8 и 12%. Средният доход на всеки клуб възлиза на 272 милиона евро.

" Висшата лига си подсигурява още по-добро финансово бъдеще, откакто бяха подписани договорите за телевизионни права за идващите три години ", написа още " Делойт ".

При останалите шампионати Бундеслигата изпреварва Ла Лига за второто място в класацията. Приходите на немския шампионат са 3.1 милиарда, до момента в който на испанското състезание – 3 милиарда. При другите две шампионати - Серия А и Лига 1, сумите са надлежно 2.2 милиарда и 1.1 милиарда

" Европейският футбол е в най-силната си финансова позиция, която сме виждали в миналото. Това отразява устрема на водещите клубове да генерират все по-големи доходи за финансиране на триумфите на терена. "
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР