Приходите на канадската златодобивна компания Dundee Precious Metals от дейността

...
Приходите на канадската златодобивна компания Dundee Precious Metals от дейността
Коментари Харесай

Приходите на Dundee от дейността в България докосват 1 млрд. лв.

Приходите на канадската златодобивна компания Dundee Precious Metals от активността ѝ в България към този момент допират 1 милиарда лева Това се вижда от окончателните финансови доклади на компанията за миналата 2021 година Канадското сдружение изпрати трета поредна година с рекордно годишно произвеждане на злато, като за миналите 12 месеца годишният растеж на добития доблестен метал е 4%.

Приходите на компанията от интервенциите ѝ в мините в „ Ада тепе “ и „ Челопеч “ доближават 522 млн. $, или малко над 900 млн. лева през миналата година. Те образуват и към 80% от всичките приходи на канадското сдружение по целия свят. За година приходите от активността в България порастват с 13%, или към 60 млн. $, като заслугата е разграничена поравно и на двата обекта.

Постъпленията от „ Челопеч “ съвсем надвишават 300 млн. $, а EBITDA (бел. р - консолидирана облага преди налози и такси) пораства с към 3 млн. $ на годишна база до 180 млн. $. Общо като размер добитите злато и мед от мината леко понижават по отношение на 2020 година, основно заради рандеман в по-нискокачествени зони – до 177 хиляди унции злато и 17 хиляди тона мед.

Приходите от „ Ада тепе “ порастват с към 30 млн. $ до 230 млн. $. EBITDA обаче пораства по-съществено – с към 17% до 182 млн. $ и за първи път надминава тази на „ Челопеч “. От мината бе добито рекордно количество злато предходната година, което възлиза на 133 хиляди унции В доклада си компанията показва, че това се дължи на по-високо наличие на злато в модифицираната през интервала руда.

Общо EBITDA от двете мина е 362 млн. $, като растежът ѝ е с към 10% на годишна база. Коригираната облага пък пораства с към 12% до 250 млн. $.



Разходите и за двете мини порастват доста в последното тримесечие на годината, основно заради по-скъпата електрическа енергия и директните материали, както и вследствие на по-високи хонорари и разноски за поддръжка.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР