Пригожин отказа да преформатира военната компанияВоенната хроника на ЧВК Вагнер

...
Пригожин отказа да преформатира военната компанияВоенната хроника на ЧВК Вагнер
Коментари Харесай

Путин сложи край на историята на ЧВК Вагнер: възможно ли е продължение

Пригожин отхвърли да преформатира военната компания

Военната хроника на ЧВК Вагнер наподобява е архивирана. Поне във типа и формата, в който тази частна военна компания съществуваше преди 24 юни 2023 година За са се стигне до това умозаключение оказа помощ разказът на президента Путин, оповестен в „ Комерсант “, за това по какъв начин е минал диалогът с командния състав на ЧВК на 29 юни след резултатите от тези събития, за които никой не към момента не е дал дефинитивна юридическа дефиниция. Дали бе бунт, дали нечия полуда.

В навечерието на публикуването на записа на диалога с президента за ориста на ЧВК " Вагнер " съветското министерство на защитата популяризира информация за завършването на предаването на въоръжението и техниката на " Вагнер " на съветските въоръжени сили.

Беше оповестена впечатляваща цифра - 2 хиляди оръжия: танкове Т-90, Т-80, Т-72Б3; ракетни системи за залпов огън " Град ", " Ураган " ; зенитно-ракетни и оръдейни системи " Панцир " ; самоходни артилерийски установки 2С1 " Карамфил " 122 мм, 2С3 " Акация " 152 мм, 2С5 " Зюмбюл " 152 мм, 2С4 " Лале " 240 мм. А също гаубици и противотанкови оръдия, минохвъргачки, бронирани машини на пехотата, бронетранспортьори, коли, леко ръчно оръжие.

Предадени са и 20 000 стрелкови оръжия. Ако вземем поради, че броят на Вагнер в края на борбите за Артемовск (Бахмут) през май тази година специалистите правят оценка на 20-25 хиляди души, тогава се оказва, че цялата частна войска на Вагнер е била разоръжена, предавайки персоналните оръжия - автомати, револвери.

Въпреки тази информация към момента никой не е приказвал за ликвидирането на ЧВК като класа. Напротив, беше обявено за някои " позитивни " придвижвания на създателя на компанията Евгений Пригожин в Москва, по-късно в Питер, по-късно в Беларус. От терена оповестиха, че пунктовете за набиране на претенденти за " вагнеровците " не престават да работят в цялата страна.

Изглежда, че е имало и подготвителен лагер за " музикантите " в един от новите райони на Русия. А от Беларус пристигна разнообразна информация за възможното бъдеще на ЧВК. Например, че неговите бойци ще станат инструктори в беларуската войска.

Краткият преразказ на президента за тричасовия диалог с командирите на ЧВК " Вагнер ", показан от публицистите, сложи точката на i. Стана ясно, че няма да има преформатиране на ЧВК " Вагнер ", което би разрешило да се изключат рецидиви на събитията от 24 юни. И виновността за това е напълно на Евгений Пригожин.

Както описа президента, точно Пригожин е дал отговор с „ не “ на предлагането да се сключат контракти с Министерството на защитата за „ вагнеровците “, след което да продължат да служат на родината при тези условия.

Освен това Пригожин го направи еднолично, незабавно за целия команден съвет. Въпреки че, както означи президентът, доста от 35-те командири на Вагнер, които участваха с него на срещата в Кремъл, са кимали съгласно логиката на разсъжденията на президента.

Президентът постави завършек на гаданията за бъдещата орис на Вагнер, като уточни пред кореспондента, че в съветското законодателство няма такова разбиране като „ частна военна компания “. Думите на президента могат да се поясняват по следния метод: до момента в който в Русия няма законодателна норма, уреждаща правния статут на ЧВК, няма по какъв начин да има и „ Вагнер “.

Когато е належащо, ние одобряваме закони бързо. Има доста образци за това. Е, други законодателни начинания не са изпълнявани от десетилетия. Примерите са още повече. Просто законодателният вакуум наподобява е изиграл неприятна смешка на ЧВК на Пригожин. Тази конструкция действаше отвън правното поле.

Държавата, в собствен личен интерес, показа дребен монопол върху потреблението на мощ с частния търговец. 24 юни 2023 година сподели до какво може да докара това и е малко евентуално управляващите в миналото да изискат да повторят несполучливия опит.

За страдание в историята с ЧВК Вагнер има голям ситуационен минус. 20-хилядната войска от квалифицирани щурмови бойци би била доста потребна през днешния ден в зоната на СВО, когато след отбиване на настъплението на въоръжените сили на Украйна задачата за цялостно освобождение на новите съветски райони и принуждаването на Киев към мир при нашите условия неизбежно ще бъде сложена пораждат. Сега всички тези задания ще би трябвало да се вземат решение от съветската войска без тяхната военна помощ.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР