Пригожин каза две много важни неща. Първо - Москва излъга

...
Пригожин каза две много важни неща. Първо - Москва излъга
Коментари Харесай

Валери Тодоров: Опитът за метеж в Русия разби мита за недосегаемост на властта на Путин

Пригожин сподели две доста значими неща. Първо - Москва излъга за Украйна. И второ - Русия ще има нов президент. Стана ясна, че метежът е провокиран поради деградацията и проблемите в армията, а не от патриотични усеща и предпочитание да се отстоява националната сигурност. Това разяснява в студиото на Българска национална телевизия журналистът, някогашен сътрудник в Москва Валери Тодоров.

Накърнено е егото на президента, разрушен е ореола за недосегаемостта на властта в Кремъл, посочи той и добави: Да не забравяме кой е Пригожин – той е част от криминалитета на Русия, има избран вид мислене, инстинктът му демонстрира, че единствената отбрана е нападението. Или е предизвикана неговата реакция, или е предусетена. Затова споделя „ поход на справедливостта “. Явно желае да смъкна военното управление в Русия и да легитимира ЧВК „ Вагнер “ като съществена военна мощ в Русия, уточни Тодоров.

Това са вътрешни интриги към Путин, властта стартира да губи почва под краката си. Путин не знае на кого да се довери. Пригожин се отдръпва от Украйна без никой да пита и без никой да го стопира. Отива в Ростов на Дон – район, от където се командва войната в Украйна, следят се дейностите на НАТО. Там той беше посрещнат миролюбиво в Ростов на Дон.
Това демонстрира, че не визира въпроса за присъединяване си в спора в Украйна. Но Пригожин предлага да се смени военното управление на съветската войска, той вижда себе си като една от фигурите на смяната. Той е насочен към наследството на Путин. Той споделя – без мен вие ще загубите в Украйна. Той си основава още един ореол към себе си. (…) Има два етажа в тази политическа конспирация – от една страна е стратегическата вероятност и въпреки това – чисто битов миг – ето аз водя война за Родината, а те ми откраднаха еди какво си. Сега пратиха в Беларус Пригожин, където може би ще стои като запас. Никой ясно не знае какви са сделките сред Путин и Лукашенко. Но откакто ЧВК " Вагнер " може да пресече границата с Украйна, за какво да не пресече и границата с Беларус, попита риторично Тодоров.

На въпрос може ли да се предвижда какъв брой може да продължи войната в Украйна, журналистът изясни: Колко ще продължи войната – е мъчно да кажем. Въпросът е, в случай че Путин спре войната, какви последици ще имат за него. В Русия могат да се случат всевъзможни неща – сподели го това, което направи Пригожин.(…) Има заплаха да стане ясно по какъв начин персоналните връзки въздействат върху ориста на хиляди хора. Възможно е Путин да се освободи от Герасимов и Шойгу, да се преброяват лоялните хора на властта, тъй като наближават изборите през 2024. Но ще продължи това колебаене и люшкане по върховете на властта в Русия, счита Валери Симеонов.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР