Приетият бюджет на Пловдив в размер на 342 милиона лева

...
Приетият бюджет на Пловдив в размер на 342 милиона лева
Коментари Харесай

От АБВ определиха бюджета на Пловдив като провал

Приетият бюджет на Пловдив в размер на 342 милиона лв. е знак на неуспеха на сегашните ръководещи. Чрез него няма да се осъществя развиването на града. Това разгласи пред публицисти градският водач на АБВ адв. Георги Илчев. Той разкритикува властта, че в годината, когато Пловдив е Европейска столица на културата на всички е станало ясно, че няма да има Концертна зала, както и, че се е потвърдило дефинитивно, че планът за кино " Космос " няма да се осъществя. Провал е и инфраструктурната стратегия на общината, добави още адв. Георги Илчев. Тоъ даде за образец идния ремонт на бул. " Северен ", чиито план е от 5 години. Това не е създаване на нова инфраструктура, а ремонт на остарялата, разясни той.

" От бюджета на града за тази година се вижда, че не са планувани средства за разширението на бул. " Александър Стамболийски " в регион " Южен ". Този регион към този момент стана най-големия в Пловдив, и в него се строят най-вече жилищни здания. Ето ще ви дам един образец. На този същия бул. е планувано да се пуснат в скоро време нови жилищни здания с 500 жилището. След като новодомците се нанесат в тях пространството там ще се задръсти дефинитивно от колите им. Никой обаче от общината не мисли за това ", съобщи градският водач на АБВ. За намирането на решение на казуса управлението на АБВ възнамерява против с кметовете на регион " Южен " и на Пловдив и с управата на ВИК, защото там стават най-честите повреди на водопреносната мрежа.

Адвокат Георги Илчев показа, че другият тежък проблем в Пловдив за чието решение не се взимат ограничения е екологията. Той дефинира Транспортния план на града като неуспех. Адвокат Илчев разкритикува ръководещите, че дефинитивно са са отказали от развиването на електротранспорта за разлика от София, където бяха пуснати нови 20 електробуса. шефовете на АБВ обмислят свикването Кръгла маса за разискване на проблемите на електротранспорта в Пловдив и неговото развиване, като най-екологичния.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР