Приемът на проекти по подмярка 6.1 Стартова помощ за млади

...
Приемът на проекти по подмярка 6.1 Стартова помощ за млади
Коментари Харесай

Новата година идва с голяма възможност за земеделците

Приемът на планове по подмярка 6.1 " Стартова помощ за млади аграрни стопани " от мярката за развиване на стопанства и предприятия от Програма за развиване на селските региони (ПРСР) 2014-2020 продължава до 6 януари 2023 година, оповестиха от Министерство на земеделието, оповестява Българска телеграфна агенция.

Целта на процедурата е възстановяване на цялостната активност, икономическата успеваемост и конкурентоспособността на млади аграрни стопани в България. Общият размер на безвъзмездната финансова помощ е левовата равноценност на 15 500 000 евро, като подпомагането за един млад аграрни собственик е в размер на левовата равноценност на 25 000 евро.
-->
Допустими претенденти по подмярката са аграрни производители - физически лица, еднолични търговци или ЕООД, които дават отговор на три условия. Кандидатите би трябвало да са регистрирани за първи път като аграрни стопани, икономическият размер на стопанството да е в границите сред 8000 и 16 000 СПО и да са на възраст от 18 до 40 навършени години (включително) към датата на подаване на плановото предложение.

Желаещите да вземат участие по процедурата, следва да имат поради, че в границите на сегашния банкет имат опция да се възползват от безплатно правене на бизнес проект и даване на консултантски услуги от страна на Национална работа за препоръки в земеделието, Научен център по отглеждане на животни и земеделие-Смолян и " Академис " ЕООД.

Управляващият орган на ПРСР има подготвеност да удължи периода за подаване на планови оферти, поради идните коледни и новогодишни празници и формалните почивни дни.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР