Приемът на дезинфектант с хлорен диоксид с лечебна цел крие

...
Приемът на дезинфектант с хлорен диоксид с лечебна цел крие
Коментари Харесай

От здравното министерство за незнаещите: Не пийте неща като белина, вредно е за здравето

Приемът на дезинфектант с хлорен диоксид с лечебна цел крие сериозен риск от увреждане на човешкото здраве. Това предизвестяват от Министерството на здравеопазването. Оттам да сезирали органите на Министерство на вътрешните работи след получена информация, че сходен дезинфектант се използва като лекуване на разнообразни болести, включително и COVID-19. 

Повод за предизвестието стана информацията, че хиляди българи имат вяра, че хлорният диоксид, популяризиран онлайн като Це Де Ес или Ем Ем Ес е чудна загадка за здраве. 
Дезинфектанти с метанол и ултравиолетови лъчи – измежду рисковите артикули на пазара
Дезинфектанти с метанол и ултравиолетови лъчи са единствено част от рисковите артикули, които са изтеглени от европейския пазар през 2020 година Т...
Прочети повече
Дезинфектантите обгръщат разнообразни класове артикули за характерна приложимост,  например за стерилизация на ръце, на повърхности, на питейна вода, на вода в плувни басейни и така нататък Дезинфектантите не са лекарствени артикули, не са предопределени за лекуване и не лекуват и не се употребяват за вътрешна приложимост, безапелационни са от министерството.

Здравните специалисти прецизират, че всички биоциди подлежат на позволителен режим и се пускат на пазара, когато за тях има издадено позволение по ред, избран в националното и европейско законодателство в тази област. Преди да се пуснат на пазара подлежат на наложителна токсикологична и екотоксикологична оценка. Разрешенията се издават за съответна област на приложение, за която авансово е осъществена оценка на риска.

Задължително изискване, за отбрана на човешкото здраве, е съпътстващата всеки биоцид информация (етикет, брошури, листовки, рекламни материали и други, в това число съпътстващата информация към биоцидите, предлагани за продажба от разстояние) и описанието за използването му да подхождат на изискванията в издаденото позволение. Противното е причина за съществено увреждане на човешкото здраве заради неправилна приложимост.

Информация за позволените области на приложение за всеки биоцид е оповестена в регистъра на позволените биоцидни артикули на уеб страницата на Министерство на здравеопазването, на следния електронен адрес - ТУК!
Всеки самичък си преценява. Дали да си пие белината. Или да бъде фашист
Добре е нещата да се споделят и с облици.   Затова ще представим последните две години през една картина. Независимо дали став...
Прочети повече
Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР