Придошлите води на река Градевска край Симитли отнесоха джип “Опел

...
Придошлите води на река Градевска край Симитли отнесоха джип “Опел
Коментари Харесай

Ужас в Благоевградско! Река отнесе джип край Симитли, повлече и шофьора /снимки/

Придошлите води на река Градевска край Симитли отнесоха джип “Опел Фронтера”, тръгнал да я пресича през днешния ден по обед, съобщи БГНЕС.
Веднага щом нагазил в придошлата река, джипът бил повлечен от нея. Закачил се на дървен пешеходен мост, на 10 метра от мястото, където тръгнал да я минава. Шофьорът на автомобила е излязъл, незасегнат е.
Инцидентът се е случил към 12.30 часа. В 13 часа напорът на водата е съборил и понесъл моста, както и заседналия джип. Тепърва следва изваждането му. Повикан е товарен автомобил. На място дойде патрулка, кола за спешна помощ, пожарна и Районна пътна работа.
Река Струма е качила 1.5 м., придошли са река Бистрица край Благоевград и река Рилска край Кочериново.
На входа на Кочериново се е образувало езеро от препълнен канал, наводнена е и плантация, водата от него тече по пътя към общината от три дни. „ Удавиха ми се зайците, не мога да вляза в двора, водата е дълбока “, сподели фермерът Кирил Стоянов.
Той се принудил поради наводненото стопанство да реалокира животните. Наводнен е и пътят към мандрата над фермата на Кирил. Причината е преливащ канал, захранващ Водноелектрическа централа в региона. Вода се стича и от придошлото Смочевско дере.
Река Струма при с. Бело поле е придошла, на пътя към склада с инертни материали на „ Громахолд “ дежури фадрома. Голям е разливът край „ Бистраците “ под село Мощанец. Придошлата река залива и колоните на строящия се мост на Автомагистрала „ Струма “, тук предходната седмица бе отвеян понтонен мост.
Придошли са и вливащите се в Струма Градевска, Сушичка и Санданска Бистрица.
Въпреки покачването равнището на Струма, остават два метра до това от огромното наводняване от 5 декември 2010 година Река Рилска също приижда, преливникът на Водноелектрическа централа „ Рила “ е цялостен и изпуска водата през шлюза.
Баражът над Благоевград на р. Бистрица безусловно кипи от придошлите води. На този стадий няма заплаха от заливане на здания край река Струма.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР