Причините за зъбобол могат да бъдат различни – от кариес

...
Причините за зъбобол могат да бъдат различни – от кариес
Коментари Харесай

Масло от карамфил при зъбобол

Причините за зъбобол могат да бъдат разнообразни – от кариес до зараза на венците. Със сигурност би трябвало да се потърси помощ от ортодонт, а в това време маслото от карамфил може да облекчи неприятната болежка.

Маслото от карамфил облекчава зъбобола, само че надали ще излекува причинителя за него. То се употребява най-много като болкоуспокояващо с бърз резултат, до момента в който не се позволи главния проблем. Това прави маслото от карамфил скъпо подкрепящо средство в битката със зъбобола.
Защо маслото от карамфил облекчава зъбобола?
Един от главните съставни елементи на карамфила е евгенолът - съединяване, намиращо се в маслото от карамфил, както и в канелата, и босилека. Силният главен мирис на карамфила идва тъкмо от евгенола. Това съединяване има мощни анестетични свойства, които обезболяват сполучливо. Освен това маслото от карамфил има и антибактериално деяние, което е още един плюс.
Как да употребявате маслото от карамфил?
Най-лесният метод да употребявате маслото от карамфил при зъбобол, е като напоите памук с него и го сложите върху проблематичната зона в устата си. Може да притиснете памука зъбите си или да пъхнете памука покрай зъба. Сменете памука с нов, в случай че се постанова.

 Добави изложение

Ако откриете, че сте чувствителни към маслото от карамфил, разредете го със зехтин или пък кокосово масло в съответствие 1 част карамфилово масло към 2 елементи друго бариерно масло. Установено е, че кокосовото масло е дейно в битката със Streptococcus mutans – бактерия, която предизвиква кариес.

Ако към този момент практикувате жабурене с олио за поддържане на устната хигиена, може да добавите към маслото една капка от етеричното масло от карамфил. Това е елементарен метод да употребявате маслото от карамфил в битката със зъбобол, който не е прекомерно натоварен. Жабуренето с олио в композиция с маслото от карамфил ще ви обезпечи освен нормалните изгоди от техниката, само че и облекчение на лек зъбобол.

Ако болката се разгръща и към венците ви, потопете памук в маслото от карамфил и го сложете върху мъчителната област. Задръжте, до момента в който почувствате, че болката стартира да понижава.

 Добави изложение

Ако не разполагате с масло от карамфил, може да употребявате карамфил непосредствено. Въпреки че този способ е с по-бавно деяние, също има резултат. Вземете една „ клечица “ карамфил и я задръжте сред зъбите си, където ви боли. Напълно безвредна фалшификация е, тъй че може да я оставите в устата си с часове.

Най-малко ефикасният метод за справяне със зъбобола е потреблението на авансово разредено масло от карамфил или карамфил на прахуляк.

Прочетете още:
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР