„Причините за войната в съдебната система са много. Виждаме бързата

...
„Причините за войната в съдебната система са много. Виждаме бързата
Коментари Харесай

Манол Генов, БСП: Народните представители сами да се откажат от имунитетите си

„ Причините за войната в правосъдната система са доста. Виждаме бързата реакция на прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет, която дори назначи нов основен прокурор, преди президентът да е обнародвал указа – това бързо решение наподобява доста подозрително. Мисля, че това няма да докара до завършек на войната в правосъдната система и пренията пред правосъдната колегия няма да спрат с този избор, те ще продължат “.

Това съобщи националният представител от „ Българска социалистическа партия за България “ Манол Генов в ефира на Nova News.

Социалистът разяснява и поръчката на Борислав Сарафов да ревизира каузи с публичен интерес, като се ревизира срочността и годността на работата по тези производства и дали те не са били държани „ на трупчета “:

„ Ако господин Сарафов бъде почтен до дъно в своите думи и извърши това, ще забележим какво е работила прокуратурата по някои каузи в близката година и половина “, уточни Манол Генов.

Относно отводът на Българска социалистическа партия да излъчи представител в комисията по имунитети, социалистът съобщи:

„ Защо да участваме в един приятелски съд вътре в Народното събрание – комисия, която ще гледа предоставените материали. След нея ще има различен съд. Не е разумно да участваме в такава комисия, тъй като какво би открила тя – че Кирил Петков не е имал канадско поданство, или ще преразгледа решението на Конституционния съд по този въпрос? “, попита Манол Генов и сподели, че за Българска социалистическа партия е безусловно ненужно да има такава комисия.

„ Един депутат би трябвало самичък да се откаже от имунитета си и да не се вършат опити за закъснение на правораздаването. Нали всички сме за бързо правосъдие? Една такава комисия може непрестанно да си удължава периода. Парламентарната процедура е народните представители сами да се отхвърлят от имунитета си “, сподели Генов и напомни, че самият той се е отказвал от имунитета си, до момента в който инстанциите го разгласят за почтен и стане ясно, че обвиняванията са били скалъпени:

„ Политическите нападения на прокуратурата, които са присъщи в последните години, много я дискредитират в очите на цялото общество “, добави социалистът.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР