Причината за взрива на Кримския мост все още не се

...
Причината за взрива на Кримския мост все още не се
Коментари Харесай

Крим, мостът, началото: Киев намекна, че е отговорен за взрива на Кримския мост

Причината за гърмежа на Кримския мост към момента не се изяснва, само че Русия и Украйна към този момент дадоха своите догатки за кой може да е причинителя на офанзивата.

Рано сутринта на 8 октомври гърмеж и пожар преустановиха придвижването и повредиха основен Кримски мост, свързващ Русия с нелегално анексирания полуостров. Според московските управляващи става дума за кола бомба, която е избухнала в сектор от пътя и е запалила 7 петролни цистерни. Властите в Крим упрекнаха украинската страна за гърмежа на моста, а ръководителят на кримския парламент Владимир Константинов съобщи, че това е дело на " украински вандали ".

Часова след експлозицята съветникът на украинския президент Володимир Зеленски - Михайло Подоляк, обаче загатна, че това може да е нов удар от страна на Киев - въпреки това към момента да не е публично доказано.

" Крим, мостът, началото. Всичко нелегално би трябвало да бъде унищожено, всичко откраднато би трябвало да бъде върнато на Украйна, всичко окупирано от Русия би трябвало да бъде изгонено ", написа той в профила си в Туитър.

Crimea, the bridge, the beginning. Everything illegal must be destroyed, everything stolen must be returned to Ukraine, everything occupied by Russia must be expelled.
— Михайло Подоляк (@Podolyak_M)

Кримският мост се трансформира в знак на съветския реваншизъм и беше употребен за прекачване на войски, оръжия, съоръжение и гориво от Русия към Украйна по време на сегашната военна инвазия.

При детонацията починаха трима души, като се счита, че те са били пасажери в автомобил, който се е намирал наоколо до транспортното средство, което съгласно Москва е избухнало малко след 06:00 ч.

" Телата на две жертви - мъж и жена - към този момент са извадени от водата и самоличността им се открива ", оповестиха съветските проверяващи.

По тяхна информация са открити данни за избухналото транспортно средство и неговия притежател - регистриран в южния съветски Краснодарски край - и сега тече претършуване на дома му.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР