Причината за катастрофата с хеликоптера е загубата на височина. На

...
Причината за катастрофата с хеликоптера е загубата на височина. На
Коментари Харесай

Загуба на височина заради гъста мъгла свалила хеликоптера край Гърмен

Причината за злополуката с хеликоптера е загубата на височина. На водача не са му достигнали 5 метра, с цел да оцелее.

Това съобщи Христо Христов, след приключването на огледа в 14.30 часа, съобщи БГНЕС.

„ Загубата на височина е разследване на съвсем нулевата видимост поради гъстата мъгла. Пилотът е направил опит да направи противоположен завой или да набере височина, само че се блъснал в бор и машината е паднала. Има възможност завоят да е бил изработен, с цел да се изкачи над мъглата и да има хоризонтална видимост “, изясни Христов и добави, че на мястото на случая са видели единствено части ламарина. „ Времето е било извънредно неуместно за хвърчене “, сподели Христов, който е от звеното, проверяващо авиационни злополуки.

Вторият оглед стартира след 10.00 часа. В него взеха присъединяване минимум 8 специалисти, измежду които представители на полиция, прокуратура, авиационни управляващи. Преди започването на огледа Христов позволи, че следствието на злополуката може да отнеме една година.

Теренът е мощно кръстосан, отломките от разрушилия се вертолет са разпръснати на 70 метра. Машината се е запалила след удара в дървото. Тялото на водача е открито отвън кабинета и към момента се намира на мястото на злополуката.

Катастрофиралият хеликоптер е паднал в дере, което е труднодостъпно.

След излитането от игрището в село Гърмен вертолетът е трябвало бързо да набере височина, с цел да прелети над връх, който е с височина към 800 метра и се е разрушил в подножието му. Най-вероятно повода за случая е била падналата мъгла. Хеликоптерът е летял преди този момент в продължение на 4 дни в региона на Петрич и Гърмен.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР