Причина за това според Габриел е "оттеглянето" на Вашингтон под

...
Причина за това според Габриел е "оттеглянето" на Вашингтон под
Коментари Харесай

Германия: САЩ възприемат ЕС като конкурент и даже противник

Причина за това съгласно Габриел е "оттеглянето " на Вашингтон под президентството на Доналд Тръмп от "ролята на благонадежден поръчител за западната мултилатералност ", съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

В тирада в Берлин пред конгрес по външната политика Габриел установи, че под управлението на Тръмп Съединени американски щати са се дистанцирали от Европейски Съюз и в този момент възприемат Европа като "конкурент и дори от време на време като съперник ".

Германският топдипломат означи, че ползите на Германия и Съединени американски щати към този момент не постоянно съответстват и като образец даде глобите на Съединени американски щати против Русия, които съгласно критици вредят на европейски компании.

В речта си Зигмар Габриел предизвести, че в случай че Тръмп реши да извади страната си от нуклеарното съглашение с Иран, ще възникне риск от въоръжен спор в периферията на Европа.

Той сподели още, че обещанието на Тръмп да признае Ерусалим за столица на Израел е "непродуктивно ".

Чий е Ерусалим? Тръмп още веднъж разгневи Близкия изток>>

"Европейският съюз може да оцелее единствено в случай че дефинира своите ползи и прояви своята мощ ", заключи министърът на външните работи на Германия.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР