Причина за това е неявяването на майката на детето Грета

...
Причина за това е неявяването на майката на детето Грета
Коментари Харесай

Съдът прекрати дело за бито в детска градина дете

Причина за това е неявяването на майката на детето Грета Радивчева, подала тъжбата, нито на неин юрист – без уважителни аргументи. Самото съвещание е траяло единствено 11 минути, съобщи Дарик радио.

От тъжителката е постъпила молба от 16 март за отдръпване на пълномощията на пазарджишкия юрист Чавдар Чавдаров като прокурист в процеса. Призоваването й посредством него обаче е от 27 февруари, тъй че е изцяло постоянно, показва арбитър Снежана Стоянова.

Така майката на потърпевшото момченце губи борбата още на първа инстанция и е наказана да заплати разноските на упрекнатата за побоя учителка Павлина Ерова – 500 лв. адвокатски хонорар. Определението предстои на обжалване в 7-дневен период пред Окръжния съд.

Скандалът се развихри на 5 септември предходната година. След втория си ден на детска градина дребният Красимир Налбантов е взет следобяд с голям брой синини по бузите, шията и ушите . Бащата и дядото на детето желаят пояснения от Ерова, която изяснява, че момченцето е нахапано от по-голямо дете.

След случилото се родителите подават сигнал в прокуратурата против учителката. Тя също – против дядото на Краси, за който твърди, че я е заплашвал с ликвидиране и я е блъснал два пъти пред очите на сътрудниците й и пред децата в групата.

Първата кореспонденция е прекъсната заради липса на доказателства. Според осведомени в здравното удостоверение на детето след побоя изрично е посочено, че е бито, не хапано. Ужасяващите синини изрично говорели за удари от възрастен, на едното ухо имало разкъсвания. Така и не се потвърждава обаче кой е побойникът.

Ерова също води дело против Красимир Налбантов – дядото на Краси , упрекнат за нападението. Първото съвещание по този развой следва на 23 април. Същевременно след първия си триумф пред съда учителката не крие, че обмисля да съди Налбантови за клюка.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР