Причина за решението не бе обявена“Патриот медия заема нацио­налистическа и

...
Причина за решението не бе обявена“Патриот медия заема нацио­налистическа и
Коментари Харесай

Медийната група на Пригожин ще бъде закрита

Причина за решението не бе оповестена
“Патриот медия ” заема нацио­налистическа и прокремълска линия

Разформирована е и “фабриката за тролове ”

Медийната група “Патриот медия ” на шефа на съветската частна военна компания “Вагнер ” Евгений Пригожин ще бъде закрита. Това заяви шефът на едно от изданията є Евгений Зубарев, съобщи Ройтерс.

“Обявявам решението си да прекратим активността си и да напуснем осведомителното пространство на Русия ”, съобщи Зубарев във видообръщение в профилите на медийния холдинг в обществените мрежи.

Зубарев оглавява новинарския уебсайт “РИА ФАН ” - едно от най-популярните издания на групата. “Патриот медия ” заема мощно националистическа, прокремълска линия, като в същото време отразява позитивно Пригожин и “Вагнер ”.

Новината за закриването на медийния холдинг идва седмица след протеста на “Вагнер ”, който Пригожин поведе, а денонощие по-късно спря след реализирано с посредничеството на беларуския президент Алексанъдр Лукашенко съглашение. Според него участвалите в метежа наемници трябваше да се върнат в полевите си лагери, като по този начин заобикалят наказателно гонене за дейностите си, а самият Пригожин одобри да замине в заточение в Беларус. Въпреки метежа, съветските управляващи не са оповестили “Вагнер ” отвън закона.

В своето видеообръщение Зубарев похвали активността на “Патриот медия ”, като съобщи, че тя е защитавала както Пригожин, по този начин и съветския президенвт Владимир Путин от офанзивите на антикремълската съпротива, включително и тези на хвърления в пандиза Алексей Навални. Групата “Патриот ” е работила против “Навални и други представители на опозицията, които в действителност се пробват да разрушат нашата страна ”, уточни Зубарев.

Междувременно съветският медиен регулатор “Роскомнадзор ” блокира четири новинарски портала на “Патриот медия ” - “Народни вести ”, “Нева нюз ”, “Политика през днешния ден ” и “Икономика през днешния ден ”.

А пък съветски медии оповестиха, че е била разформирована и Агенцията за интернет изседвания на Пригожин, наричана “фабрика за тролове ”. За нея се твърди, че е употребена от Пригожин за налагането на въздействие върху публичното мнение в непознати страни, в това число и в Съединени американски щати, и пробутване на съветските ползи.

Според следствие на съветското издание “РБК ” от 2017 година, в навечерието на президентските избори в Съединени американски щати през 2016 година чиновници на “фабриката за тролове ” постоянно са се представяли за американци, с цел да оферират финансова помощ на протестни придвижвания в Съединени американски щати, занимаващи се с тематики, предизвикващи обществено разделяне. През ноември Пригожин призна, че се е намесил в изборите през 2016 година.

След 12-дневно спиране
Русия възобнови ударите по Киев
Украинските сили свалили 8 дрона и 3 ракети



Прехванат от украинската Противовъздушна отбрана дрон над Киев.

Русия възобнови офанзивите по Киев след 12-дневно спиране, оповестиха украински военни, съобщи Ротерс.
Украинските управляващи показаха, че противовъздушна защита е унищожила всички цели. В офанзивата през нощта против неделя взели участие осем ирански дрона “Шахед ” и три крилати ракети, като всичките са били свалени.

“Поредната вражеска офанзива против Киев ”, написа в своя обява в Телеграм полковник Сергий Попко, който оглавява военната администрация на Киев.

На три частни домове са нанесени вреди вследствие на паднали парчета в Киевска област, а един човек е ранен, заяви в акаунта си във Facebook ръководителят на военната администрация на Киевска област Руслан Кравченко.
Очевидци споделиха пред Ройтерс, че са чули гърмежи, наподобяващи звука от работата на системи за противовъздушна защита, които поразяват цели.

В Киев, неговите покрайнини и в редица райони в Централна и Източни Украйна, към 2,00 часа през нощта против неделя бе оповестена паника за въздушно нахлуване, която продължи към час.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР