Приблизително 6200 души с увреждания са били наети на работа

...
Коментари Харесай

Около 6200 души с увреждания са започнали работа през 2021 и 2022 г.

Приблизително 6200 души с увреждания са били наети на работа по стратегии и ограничения, свързани със Закона за поощряване на заетостта и планове, финансирани по Оперативна стратегия „ Развитие на човешките запаси “ в интервала 2021-2022 година Това демонстрира информация от Доклада за осъществяването на Плана за деяние по Националната тактика за хората с увреждания (2021-2030 г.), утвърден от кабинета.

Документът съдържа данни, получени от институциите и организациите, имащи отношение към политиката за хора с увреждания и използването на Конвенцията на Организация на обединените нации за правата им . В него са включени резултатите от осъществяването на целите в политиката за хората с увреждания, чиято основна цел е възстановяване на качеството на живота им посредством основаване на условия за тяхното пълноценно и равноправно присъединяване в общността.

Докладът демонстрира, че сред 2021 и 2022 година по Националната стратегия за налична жилищна среда и персонална подвижност на общественото министерство са били финансирани планове за построяването на налична среда в 75 жилищни здания . Изпълнени са и редица ограничения за обезпечаване на подобаващи условия на труд за хора с увреждания, достъп до приобщаващо обучение и качествени обществени и здравни услуги.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР