Прибирането към София ни завари неподготвени - километрични колони от

...
Прибирането към София ни завари неподготвени - километрични колони от
Коментари Харесай

Празниците свършиха с блокади по пътищата

Прибирането към София ни завари неподготвени - километрични колони от коли се извиха по пътищата откъм Гърция, Северна и Южна България. Денят на храбростта 6 май се трансформира в тестване на нервите на хиляди водачи, оставили прибирането към дома за последния вероятен неработен ден след почивните дни в кроя на април и началото на май, които за някои бяха 4, за други - 6, а за най-големите тарикати - 10.

“Преминахме с 14 км/ч пътя от Сандански до Симитли. През цялото време виждаме спрели в профил загрели коли ”, възмущаваше се водач, който пусна във фейсбук фотография на скоростомера си. “Да, но по този начин пазим костенурките, змиите и лалугерите в Кресненското дефиле. Докато пътуваме, всички “зелени ” могат да слизат от колите и да ги хранят ”, дадоха отговор му други консуматори на обществената мрежа.

10-километрова автоколона се изви сред Симитли и Благоевград, защото там се събираше и трафика откъм Банско, както и от различния граничен пункт с Гърция - Илинден, написа " Труд ".

Опашки от коли, само че двойно по-къси, имаше при “двупосочните ” тръби на тунелите “Правешки ханове ” и “Топли дол ” на автомагистрала “Хемус ” в посока София. Задръствания се образуваха тук-там и на пътя Варна-София от отбивката на Ловеч до пътен възел “Златна панега ”. А по автомагистрала “Тракия ” колите спираха и изчакваха към километър 90 при Пазарджик.
Струпвания по граничните пунктове имаше денем на входните пунктове откъм Гърция и Турция, а се чакаха късно нощес на изхода към Румъния на Дунав мост при Русе.

Въпреки интензивното придвижване по пътищата, страната ни означи самобитен връх - от 1 до 5 май нямаше нито един умрял, тежките произшествия бяха под 15 дневно, а ранените - сред 15 и 24 души дневно. От началото на годината до 5 май убитите по пътищата у нас са 113, с 30 по-малко от същия интервал на 2023 година

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР