При замерванията, извършени през септември на кариерите край пловдивското село

...
При замерванията, извършени през септември на кариерите край пловдивското село
Коментари Харесай

Не е установено превишаване на нормите за шум от кариерите край пловдивското село Белащица

При замерванията, осъществени през септември на кариерите край пловдивското село Белащица, не е открито превишение на нормите за звук, оповестиха от пловдивската екоинспекция. В събота жителите на Белащица и още няколко села желаеха добивът на инертни материали в региона да бъде спрян, като се оповестиха и против разширението на кариерите. Хората са недоволни от шума, замърсяването на въздуха и разрушените от камионите пътища. 

От екоинспекцията прецизират, че замерванията са направени при осъществяването на следени взривни действия в кариерите. Освен това е било открито, че запрашеността е била в границите на добивните площи като прахът се е утаил за 5 минути и не е било позволено изнасяне отвън границите на кариерите. Контролът стана непрекъснат и ще продължи. 

От началото на годината са осъществени по шест инспекции на двата обекта, дадени на концесия, оповестяват още от районната ревизия по околната среда и водите. В отговор на продължаващите няколко месеца митинги, министерството на енергетиката провежда на 12 октомври разширена среща, на която да се разиска бъдещето на кариерите. На нея са поканени представители на инициативния комитет.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР