При всяко положение мерките срещу коронавируса имат своето значение и

...
При всяко положение мерките срещу коронавируса имат своето значение и
Коментари Харесай

Доц. Спасков: Мерките срещу COVID-19 помагат за намаляване на смъртността

При всяко състояние ограниченията против ковид имат своето значение и до известна степен оказват помощ за понижаване на смъртността в избран миг, уточни в предаването " Тази заран " доцент Спас Спасков – някогашен шеф на " Пирогов ".

За страдание се оказва, че огромна част от българите имат хронични болести, означи и епидемиолога доктор Христиана Бацелова.
Снимка: btvnovinite.bg
Доста хора употребяват персоналния си доктор за болнични единствено, само че не и за профилактични прегледи, изясни тя.

" Мерките на практика не борят казуса ковид, те ни дават понижаване на натиска върху лечебните заведения ", счита доцент Спасков.

" В момента имаме огромен брой пациенти, които се одобряват в лечебните заведения. Ако са по-малко, по-голямо внимание се обръща на тези пациенти ", означи той.

Според доктор Христиана Бацелова инфекциозните заболявания са като съветска рулетка – в никакъв случай не се знае кой ще боледува по-леко и кой по-тежко. За това е и концепцията всеки да се пази, с цел да не се болести, уточни тя.

Според доцент Спасков при новата вълна на ковид опцията за заразяване нараства, а също така и пациентите боледуват по-тежко.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР