При всяка по-сериозна криза ясно се виждат дефицити в готовността

...
При всяка по-сериозна криза ясно се виждат дефицити в готовността
Коментари Харесай

Радев: Не трябва да чакаме следваща криза, за да преодолеем дефицитите в системата за защита на националната сигурност


При всяка по-сериозна рецесия ясно се виждат дефицити в готовността за реакция на системата за отбрана националната сигурност, които следва да бъдат бързо преодолени. България не би трябвало да чака последваща рецесия, с цел да преодолее тези дефицити. Това бе общата позиция на участниците в работна среща с специалисти по сигурността, която организира президентът Румен Радев. Разговорът бе отдаден на нормативната база, регламентираща системата за отбрана на националната сигурност, оповестиха от президентството.
 Русия ще поддържа ли миговете ни, или..., пита Радев в Букурещ Обновена
Русия ще поддържа ли миговете ни, или..., пита Радев в Букурещ

„ Европейската система за сигурност рухва пред очите ни “

По време на срещата е очебийно още, че е належащо адаптиране на актуалното законодателство към променената среда на сигурност, че са има несъгласия и липсва координация в част от законите, регламентиращи реакциите на институциите при рецесии.

В диалога е коментирана и потребността от основаване на ефикасна система за ранно предизвестие , в основата на която би могъл да бъде плануваният в Плана за възобновяване и резистентност Национален център за наблюдаване, надзор и ръководство.
 Петков и Буяр Османи разискаха сигурността на Западните Балкани
Петков и Буяр Османи разискаха сигурността на Западните Балкани

Двамата се срещнаха по време на форума в Анталия

В срещата са взели участие шефът на Институт за перспективни проучвания за защитата при Военна академия " Г. С. Раковски " проф. Митко Стойков, проф. Димитър Йончев, почетен професор и учител в Нов български университет, департамент " Национална и интернационална сигурност ", проф. Павел Пенев от Института за галактически проучвания и технологии към Българска академия на науките и преподавателят във Военна академия " Г. С. Раковски " полк. о.з. професор д.в.н. Димитър Недялков.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР