При всяка епидемия най-големият натиск е върху личните лекари. Новият

...
При всяка епидемия най-големият натиск е върху личните лекари. Новият
Коментари Харесай

Д-р Николова: Натискът при лекарите вече се засилва

При всяка зараза най-големият напън е върху персоналните лекари. Новият вариант на COVID-19 - Омикрон, няма да направи изключение и най-вече пациенти ще има при общопрактикуващите лекари. Такива са упованията на доктор Гергана Николова.



Първо хората се обаждат на персоналните си лекари и първо от тях се търси помощ. Пациентите на домашна терапия са при нас досега, в който се излекуват. Има и следващо наблюдаване на инфектираните и изписани от болница, пост-COVID синдромите още веднъж са при персоналните лекари, посочи тя.

Д-р Николова изясни, че от Нова година се е нараснал броят на пациентите, които я търсят с позитивни Коронавирус проби и с недоволства. На доста от нас ни се наложи да работим, без значение, че бяха почивни дни. Натискът при нас към този момент се ускорява, разяснява медикът.

Относно Омикрон общопрактикуващият доктор уточни, че заразява доста по-бързо и елементарно. Поразява повече хората, които са били в контакт с болен или притежател. „ Затова и чакаме доста по-голяма повсеместност на болните, които ще потърсят помощ”, сподели още тя. По думите й не се съблюдават никакви ограничения, по празниците е нямало и отдалеченост. Прегръщаме се, целуваме се, приказваме по-близо. Променяме държанието си и по тази причина се заразяваме по-лесно, съобщи доктор Николова.

Тя счита, че към момента страната е с висок брой болни. Вълната, която ще пристигна, ще тръгне от високо равнище, предвижда лекарят. Хората, които са имунизирани, ще минат леко през тази зараза. Ние не можем да обещаем, че в случай че си имунизиран, на 100% няма да се разболееш. Това, което споделяме, е че имунизираните няма да стигнат до болница и няма да създадат затруднения. Това е смисълът от имунизацията, заключи медикът.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР