При верижната катастрофа станала на пътя София - Варна, край

...
При верижната катастрофа станала на пътя София - Варна, край
Коментари Харесай

Бременна жена има нужда от кръвопреливане след катастрофа

При верижната злополука станала на пътя София - Варна, край великотърновското Ново село в неделя, бяха ранени четирима души, измежду които и бременна жена. Тя е с тежка гръдна контузия.

По непотвърдени данни автомобил, движещ се в посока Велико Търново, e подхванал погрешно изпреварване и се блъснал челно в пътуваща в насрещното придвижване кола. Третият участник в случая е водач на джип, който съумял да избегне удар, само че излязъл от пътя. Мъжът е незасегнат и е разказал за случилото се. Пострадалите са откарани в МОБАЛ " Д-р Стефан Черкезов " в старопрестолния град. От болничното заведение показаха, че има незабавна потребност от кръводарители от всички групи.

" Бременната жена е нормализирана, само че към момента е с заплаха за живота. Тя е с доста тежка гръдна контузия, имаше раздран далак, който беше отхвърлен в деня на случая ", съобщи началникът на интензивното поделение доктор Сибила Маринова.

От четиримата души, ранени при злополуката, двама към момента са в болничното заведение - бременната жена и нейният брачен партньор, осведоми доктор Маринова. Съпругът също е с гръдна контузия, само че положението му е устойчиво. 

" Друга жена от потърпевшите беше с лицево-черепна контузия, само че защото в нашата болница няма лицево-черепен хирург, тя беше изпратена в Пирогов ", сподели още доктор Маринова.

Маринова написа призив за кръводаряване в обществените мрежи, като по-късно кръв са дарили 47 индивида. По нейни думи кръвните групи AB и А са по-редки и от тях постоянно има дребни количества. Бременната жена е кръвна група А+.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР