При управлението на ГЕРБ над 8,6 милиарда лева са подарени

...
При управлението на ГЕРБ над 8,6 милиарда лева са подарени
Коментари Харесай

Рашков: Над 8 млрд. лева са раздадени на фирми, близки до властта


При ръководството на ГЕРБ над 8,6 милиарда лв. са подарени на близки до предходното ръководство компании и жители, без публични поръчки. За българското общество няма никаква гаранция, че ще се извършат ремонтните действия, за които са били дадени тези пари. Или че парите ще бъдат върнати. Това разяснява служебният вътрешен министър Бойко Рашков пред публицисти в коридорите на Народното събрание.Министрите от служебния кабинет участваха на първото съвещание на новото Народно заседание.

Рашков добави, че " някои от тези огромни строители на пътища живеят преди всичко в Дубай. Средствата са им послужили да живеят необезпокоявани там, сподели той,без да загатва имена.

Рашков счита, че няма гаранции тези пари да бъдат върнати, а също по този начин хората, които са ги получили, да извършат дейностите, за които са ги взели.

Вчера прокуратурата по най-странен за мен метод разгласи, че във връзка с Васил Божков е повдигнато обвиняване по член 95 от Наказателния кодекс. Това значи, че този човек към този момент е упрекнат в едно политическо закононарушение. Щом е упрекнат в политическо закононарушение, поражда въпросът до каква степен една екстрадиция, която се е поискала през вчерашния ден, ще се осъществя, защото по формулировка нито една цивилизована страна не предава желани лица за политически закононарушения. Оттам поражда въпросът желае ли българската прокуратура да го приведе в страната, или по този метод вечно обезпечава опция на Васил Божков да обитава отвън България несмущаван, е тезата на Рашков.

Прокуратурата сама ревизира себе си. Това приказва задоволително красноречиво каква инспекция е направила. Така Рашков разяснява дейностите на прокуратурата, която разгласи, че не са прилагани специфични разследващи средства по отношение на президента, вицепрезидента, някогашен министър-председател и премиера на служебното държавно управление. Рашков обаче сподели, че има " радикално друга информация ", която ще даде на Народното събрание, когато се образува парламентарната комисия за надзор на СРС-тата.

Допуснати са груби неточности в законодателството у нас и са били подложени на СРС спокойно протестиращи жители. Имам безапелационни доказателства за това, че чиновници в Министерство на вътрешните работи от Службата за битка с проведена престъпност, както и от Службата за вътрешна сигурност, са били експлоатирани като наемни служащи за ползите на това произвеждане, уточни още министърът.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР