При тюлените се научават неща, които не дава никоя друга

...
При тюлените се научават неща, които не дава никоя друга
Коментари Харесай

При „тюлените“ се научават неща, които не дава никоя друга школа

При " тюлените " се научават неща, които не дава никоя друга школа или учебно заведение, сподели през днешния ден пред кореспондент на Българска телеграфна агенция командирът на специфичните елементи на Военноморските сили кап. II сан Михаил Арабаджиев .

Според него формированието " Тихина " предлага подготовка по действия, атрактивни за младежите - скокове с парашут, водолазна работа, алпинизъм, участия в национални и интернационалните учения и задачи. Най-важното за тези, които аплайват за работа при нас, е да са отдадени на това, което вършат, и да обичат родината си, уточни Арабаджиев. Според него работата на елитните морски бойци е доказателство, че армията е предопределение, а не просто специалност, в нея се служи със сърце, с подготвеност за вдишване на опасности в името на дълга.

Като общество би трябвало да настройваме младежите да бъдат патриоти и да служат на родината си, добави Арабаджиев. Неговото персонално мнение е, че родолюбието е в сърцата на новите генерации. На въпрос дали през днешния ден заплатата не е най-определящият фактор, командирът на " тюлените " уточни, че за бойците, които управлява, парите не са всичко.
 iStock/Getty Images
За холивудските продукции, свързани с активността на " тюлените " , Арабаджиев с усмивка уточни, че всяка специалност има потребност от реклама . По думите му най-важното е, че хората, които служат в " Тихина ", са почтени мъже и могат да работят в екип, с подготвеност да се жертват за другарите си.-->

" Адската седмица " я има единствено в шестмесечния курс на подготовка на " тюлените " в Съединени американски щати, в България процесът е по-различен, само че не е по-малко натоварен и натоварващ, добави Арабаджиев. По думите му, тъкмо високите физически условия са главната причина при " тюлените " да няма дами. Младите би трябвало да знаят, че не е задоволително да влязат в редиците на " Тихина ", същинската работа и подготовка в действителност стартират по-късно, сподели Арабаджиев. Според него дали претендентите ще са на 18 или на 25 години, няма чак такова значение, а е по-скоро до темперамент и предпочитание.

Командирът на " тюлените " посочи, че най-възрастният мъж под неговото командване е на 46 години, а се е пенсионирал единствено преди три месеца.
 iStock/Getty Images
Представители на " Тихина " през вчерашния ден участваха в демонстрации по освобождението на високомерен от терористи кораб, част от акцията на Министерство на защитата " Бъди боец " във Варна. В рамките на самодейността бе отворен за визити минният ловджия " Цибър ", показана беше и военна техника.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР