При това безхаберие на правителството, има риск от проблеми с

...
При това безхаберие на правителството, има риск от проблеми с
Коментари Харесай

ДПС: Има риск дори основни храни да станат бутикови за много хора заради непосилните цени

" При това безхаберие на държавното управление, има риск от проблеми с обезпечаването на продоволствени артикули от първа нужда у нас, както и от фрапантно покачване на цените на храните ", съобщи депутатът Джевдет Чакъров  Джевдет Чакъров Джевдет Ибрям Чакъров е роден в Асеновград. Завършва Медицинския университет в Пловдив със в декларация от името на ПГ на Движение за права и свободи от трибуната на Народното събрание.

Парламентаристът сподели, че у нас няма никакви ограничения за обезпечаване на продоволствието на страната, което е въпрос на национална сигурност. " Земеделските производители изнемогват при нарасналите цени на тока, горивата, на препарати за растителна отбрана, не престават високите цени на торовете ", означи депутатът от Движение за права и свободи. Той уточни, че от ден на ден животновъди закриват фермите си, производството на плодове и зеленчуци е на път да изчезне. " В същото време във Франция и Испания са въведени защитни изкупни цени на млякото, във Франция и Гърция има минимални изкупни цени на месото ", разяснява той.

" Според специалисти в селскостопанския отрасъл, главната потребителска кошница в България към този момент е от импорт, тъй като секторът е в рецесия, която няма аналог в последните 30 години. А заради рецесията от войната в Украйна и от ценовата енергийна рецесия, цените на храните на интернационалните пазари непрестанно се усилват, което естествено се отразява, и в България има риск даже съществени храни да станат бутикови за доста хора, поради непостижимите цени ", сподели Джевдет Чакъров  Джевдет Чакъров Джевдет Ибрям Чакъров е роден в Асеновград. Завършва Медицинския университет в Пловдив със.

Според Движение за права и свободи е неотложно министър председателят и министърът на земеделието да бъдат изслушани в Народното събрание какви ограничения могат да бъдат приложени в селскостопанския бранш за опазване на производствата и обезпечаване на снабдяване на страната.

Джевдет Чакъров  Джевдет Чакъров Джевдет Ибрям Чакъров е роден в Асеновград. Завършва Медицинския университет в Пловдив със означи, че мотивът за декларацията е, че към този момент един месец в дневния ред не се включва настояването на Движение за права и свободи за чуване на премиера Кирил Петков по отношение на ръководството на повсеместната рецесия, породена от войната в Украйна и от ценовата рецесия в енергетиката от края на предходната година. " България е единствената страна в Европейски Съюз, в която държавното управление няма и не ползва класифициран проект с ограничения против тези рецесии. Това съпоставяне предизвика усещането, че обществото ни е осъдено ", съобщи той, представен от Българска телеграфна агенция.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР