При тези избори залогът е голям, ключови са за България.

...
При тези избори залогът е голям, ключови са за България.
Коментари Харесай

Теменужка Петкова в Търговище: Трябва да изпратим в история тези аматьори, които съсипаха държавата, предизвикаха кризи във всяка област

При тези избори залогът е огромен, основни са за България. Трябва да изпратим в история тези дилетанти, които унищожиха страната, провокираха рецесии във всяка област. Двуцифрена инфлация, непостижими сметки за ток и газ. При Борисов беше газът беше 37 лева, а в този момент 350 лева Ние желаеме умело ръководство. Това съобщи лидерът на листата на ГЕРБ-СДС в Търговище Теменужка Петкова.

Кризите са в действителност доста и са разнообразни, в доста области. Но една от рецесиите визира всички нас - тази в енергетиката. Тези хора изпуснаха цените и те са до небесата. Ако не бяхме ние от ГЕРБ-СДС да наложим таван за цената на еленергията за учебните заведения, лечебните заведения, детските градини, щеше да се стигне до големи проблеми за общините. 
 
Тази мярка стана допустима и е по предложение на ГЕРб и Съюз на демократичните сили. Независимо, че бяхме в съпротива ние спасихме българските жители. Това е истината и вие би трябвало да я разказвате на своите близки и другари. 
 
" Промяната " промени България, само че за неприятно. Хората не могат да си заплащат сметките, а те назначиха на постове в страната своите родственици, другари, обичани. За първи път в историята на България тя няма обезпечени доставки на природен газ. Тези хора не съумяха да проумеят обикновени неща, сподели Теменужка Петкова. 
 
Наскоро Европейска комисия излезе с пакет от ограничения, с които да преминем през тази тежка зима, напомни лидерът на листата на ГЕРБ-СДС в Търговище. Тези ограничения ще бъдат пренесени във всяка страна от Европейски Съюз. Първото, което комисията предлага е това, което ние от ГЕРБ-СДС към този момент реализирахме - таван на цената на еленергията. Ако тази мярка стане факт, това значи, че ние сме едни гърди напред пред Европейска комисия. Втората мярка е, че всяка страна от Европейски Съюз би трябвало да бъде лоялна към своите съседи-членове на Европейски Съюз и в случай че дадена страна е 100 % вносител на еленергия, то внасящата страна да показа част от облагата си с нея. Ние сме чист експортьор на еленергия, по време на държавните управления на премиера Борисов, стабилизирахме енергетиката. 
 
Третата мярка е да се преразпределят свръхпечалбите на производителите на ток и горива. В България тази мярка ще засегне " Лукойл ", разкри някогашният енергиен министър. Ако тези предприятия имат свръхпечалби, 1/3 от нея би трябвало да бъде преразпределена. Другото сдружение това е Мини " Марица изток ". Европейска комисия следва да създаде специфични критерии за този проблем и следва да разберем детайлите. 
 
Четвъртото предложение е да се обезпечи ликвидност за значимите енергийни предприятия. Не може да има финансово нестабилни енергийни предприятия в страна от Европейски Съюз е мнението на Европейска комисия. За България това са " Булгаргаз " и " Топлофикация ". Ако тази мярка бъде прията, тя ще касае тези две друужества. Ние оставихме " Булгаргаз " на облага от 90 млн., а " Промяната " докара до недостиг от 800 млн. лв. и се наложи държавното управление да му даде 800 млн. лв., с цел да може да извършва функционалностите си. 
 
Нужна ни е Вашата поддръжка. Използвам случая да ви прикани - Вас, Вашите фамилии и Вашите другар - да подкрепите ни на 2 октомври с бюлетина № 24. 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР