Шест семейни двойки участваха в церемония Златни младоженци“ в Търговище.

...
Шест семейни двойки участваха в церемония Златни младоженци“ в Търговище.
Коментари Харесай

Шест семейни двойки подновиха брачните си клетви в Търговище

Шест фамилни двойки участваха в гала „ Златни младоженци “ в Търговище. Те възобновиха брачните си обети, по самодейност на Община Търговище. На изнесен обред пред Художествената изложба „ Никола Маринов “ фамилиите, които тази година честват 50 години фамилен живот, си споделиха наново „ Да “, вричайки един на различен и в бъдните години. Церемонията „ Златни младоженци “ е част от програмата на 245-тия Традиционен пролетен панаир в Търговище.
 двойки търговище Българска телеграфна агенция

 двойки търговище Българска телеграфна агенция
Златна женитба отпразнуваха дружно фамилиите Янка и Тодор Костадинови, Хабибе и Керим Дахилови, Златка и Димитър Хитови, Мария и Неделчо Неделчеви, Татяна и Димчо Атанасови и Кирилка и Денчо Йорданови. Кумуваха им кметът на Търговище Дарин Димитров и секретарят на общинската администрация Христалина Халачева.

Двойките са се венчали през 1974 година, а през днешния ден повториха брачните си обети и ги скрепиха с целувка. В поздравлението си към тях кметът Дарин Димитров пожела дните им да минават в взаимност, съгласие и обич, да се радват на деца и внуци, да усещат тяхното почитание и респект.

Кумът връчи на всяка от двойките удостоверение за подписан златен цивилен брак и плакет. А кумата бе подготвила алегоричен подарък за златните младоженци.

Церемонията приключи с музикален привет от изпълнителите на Професионален фолклорен отбор „ Мизия “ – Търговище и обичайно българско хоро.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР