При строежа се нагледахме как се жонглира със закона.Това коментира

...
При строежа се нагледахме как се жонглира със закона.Това коментира
Коментари Харесай

Жонглира се около закона. Шишков след решението на ВАС подпорната стена на Алепу да се узакони

" При градежа се нагледахме по какъв начин се жонглира със закона. "

Това разяснява по Нова тв в четвъртък заран някогашният длъжностен районен министър Иван Шишков откакто преди дни Върховният административен съд анулира тъкмо негова заповед, обвързвана с отвод за издаване на авансово единодушие за строителство в региона на Алепу - и по-точно за така наречен подпорна стена. Отказът е от февруари 2023 година

„ Проблемът е, че съдът не желае да признае, че стената е противозаконна. Става въпрос за разширение на строителството в терен над подпорната стена в посока към гората. В един миг, в случай че се застрои горният терен, няма да може да се направи каквато и да било намеса по отношение на противозаконното строителство. При градежа се нагледахме по какъв начин се жонглира със закона ”, разяснява Шишков. 

Сегашният инвеститор - бизнесменът Стоян Василев, през вчерашния ден сподели пред Нова тв, че няма да разяснява проблема преди окончателното решение на съда, защото следва още едно дело във Върховен административен съд.

Решението на тричленката в състав ръководител и докладчик Георги Колев, Севдалина Червенкова и Стефка Кемалова, е обжалвано в период от районното министерство, първото правосъдно съвещание пред петчленния състав е планувано за 16 ноември.

" Това не е в интерес на страната ", сподели още Шишков.

Бившият районен министър е обезпокоен, че ще се появи още един комплекс, в случай че се извърши решението на съда. Според него, по-късно решение, към този момент има опция да се разшири строителството в посока гората.  Шишков подозира, че концепцията на вложителите е освен да се избави стената, само че и да се разшири още повече градежът, с цел да стане хотелски комплекс. 

Строежът на Алепу се трансформира в един от ярките образци за застрояването по Черноморието. Строителството там започва през 2018 година Тогава институциите предписват построяването на подпорна стена, която да укрепи крайбрежието. През лятото на 2020 година фотоси в обществените мрежи демонстрират, че градежът в действителност наподобява като четириетажна постройка, която доста повече наподобява като предстоящ хотел, в сравнение с като " подпорна стена ". Разрешителното е издадено за подпорна стена, която да укрепи крайбрежието, само че на процедура се вижда сграда с очевидно обособени пространства за бъдещи стаи. Започнаха инспекции от ДНСК, Регионалната екоинспекция и прокуратурата. Нарушения не бяха открити.От 2020 година до 2023 година се промени и собствеността на обекта. Строежът стана известен с това, че външният тип внезапно се разминава с документите.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР