При стрелба в района на Елхово, в близост до границата

...
При стрелба в района на Елхово, в близост до границата
Коментари Харесай

След убийството на граничния полицай: България очаква пълно разследване от Турция


При пукотевица в региона на Елхово, наоколо до границата с Турция нощес бе погубен граничен служител на реда. Това е първият случай на умрял български граничен чиновник на самата граница при опит за прекъсване на мигранти.

Вътрешният министър Демерджиев: " Става дума за престъпно действие и изключителна експанзия "

Полицаят е убит с няколко изстрела, пристигнали от турска територия. Загиналият е бил част от пограничен патрул, охранявал границата в региона на село Голям Дервент. В резултат на създадените изстрели служителят на " Гранична полиция " е умрял на място, а военният, който също е патрулирал, не е потърпевш.
Редакцията предлага
Загиналият служител на реда е сержант Петър Бъчваров, който има 8-годишен стаж, заяви основният секретар на МВР главен комисар Петър Тодоров. Патрулиращият екип е забелязал срез в оградата и двамата чиновници слезли да ревизират. Полицаят насочил фенер и последвал изстрел от турска територия. Произведени са били още 10-15 изстрела, управляващите допускат, че те са дело на трафиканти на хора. 

Демерджиев: " Ще отговорим на тази експанзия със мощ "

" Става дума за престъпно действие и. Ще отговорим със мощ на тази експанзия. Т.е.. Мощни оръжия ще се употребяват всякога, когато наши чиновници са застрашени. Имат инструкции да употребяват оръжие във всеки случай, когато се постанова ", съобщи във връзка случая вътрешният министър Иван Демерджиев. Той дефинира като неточност това, че полицейският чиновник е насочил фенер, с което автоматизирано се е трансформирал в цел.

Министърът ще разговоря по телефона с турския си  сътрудник, пред който ще упорства да се работи интензивно за разтрошаване на турските каналджийски мрежи. " Говорил съм с Европол и Европейска комисия за това ", добави Демерджиев.

Прокуратурата приготвя молба за правна помощ до за провеждането на неотложни дейности на турска територия, заяви представителят на основния прокурор Сийка Милева. Провеждат се разпити на очевидци, разпитан е и служителят от Военна полиция, работил в екип със починалия служител на реда, уточни тя.

Президентът дефинира убийството на сержант Петър Бъчваров като извънредно рисков и недопустим случай. Той прикани външното министерство да извика турския дипломат, да изиска пояснение и цялостно следствие, с цел да бъде открит казусът.  

През първите девет месеца на годината в България са хванати съвсем 13 000 н елегални  мигранти

По данни на Гранична полиция. Увеличението по отношение на същия интервал на предходната година, когато са арестувани 6560 мигранти, е повече от два пъти.

През септември са арестувани 2822 незаконни мигранти, от които 563 на вход към, а 381 на излаз, без регистрация от органите на Министерство на вътрешните работи. 1878 от мигрантите са открити навътре в страната.

 
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР