При съвместна акция на МВР и Агенция Митници беше задържана

...
При съвместна акция на МВР и Агенция Митници беше задържана
Коментари Харесай

Хванаха 95 кг марихуана на Дунав мост Видин

При взаимна акция на Министерство на вътрешните работи и Агенция " Митници " беше арестувана 95,8 кг марихуана на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Дунав мост - Видин ". Това оповестиха от Агенция " Митници ".

На 10.10.2023 година на граничния пункт била спряна за инспекция товарна комбинация от влекач и полуремарке с българска регистрация. Камионът транспортира железни профили от Унгария. Камионът бил селектиран за инспекция.

При сканирането на транспортното средство митническите инспектори открили зона с необикновена компактност на пода на ремаркето. В хода на физическия надзор металните профили били разтоварени с кран. В градивна празнина в пода на ремаркето митничарите разкрили 80 вакуумирани пакета с тревиста маса . Направеният полеви наркотест посочил, че веществото е марихуана. Общото тегло на опиатът е 95,8 кг.

По случая е формирано досъдебно произвеждане за осъществено закононарушение по член 242, алинея 2, прочие 2 от Наказателен кодекс по разказа на Търговско дружество Митница Русе под надзора на Окръжна прокуратура - Видин.

Водачът на камиона, българският жител В.В., е притеглен в качеството на обвинен. Той е арестуван за период до 72 часа.
 На Граничен контролно-пропусквателен пункт
На Граничен контролно-пропусквателен пункт " Лесово " задържаха 98 кг марихуана, скрити на борда на яхта

Митническите чиновници разкрили 165 пакета със зелено-кафява суха растителна маса
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР