При разследването на катастрофата с две жертви, причинена от Георги

...
При разследването на катастрофата с две жертви, причинена от Георги
Коментари Харесай

При разследване на катастрофата, причинена от Семерджиев - имало пропуск

При следствието на злополуката с две жертви, породена от Георги Семерджиев в София, има пропуск, безапелационен бе в ефира на Нова телевизия юристът на фамилията на починалата Хариет Стефанович Пламен Димитров.

„ Не е назначена токсикологична експертиза от лекари токсиколози, които да кажат по кое време е признат опиатът - дали преди пътнотранспортното произшествие, или се е дрогирал, откакто се е прибрал ”, разясни бранителят.

Относно информацията за разминаване при експертизите, той уточни: „ Съдебно-химическата експертиза демонстрира, че няма съществуване на алкохол и амфетамини в кръвта на Семерджиев. При съдебно-химическите експертизи апаратурата хваща от 0,1 до 0,5 нанограма в мг. След това е направена съдебно-токсикологична експертиза. Апаратурата е по-чувствителна и хваща до 0,9 нанограма в милиграм. Именно тогава се намират амфетамини. Проблемът е, че кръвта е отишла при специалистите замразена. Тя е била 3 мг ”.

След задържането на Семерджиев му е изработен тест с дрегер за алкохол и му е взета проба за опиати с DrugCheck, посочи юристът. „ Резултатът от DrugCheck демонстрира, че има амфетамини и метаамфетамин. Предполагам, че тежест в съда ще има токсикохимическата експертиза. Която потвърждава, че има амфетамини и метаамфетамини ”, обясни

Дори да падне обвиняването, че е карал под въздействие на опиати, Семерджиев има още четири обвинявания - най-тежкото, от които е за гибелта на двете девойки. Димитров разяснява, че не може да се направи нова експертиза, тъй като кръвта е унищожена.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР