При преговори за правителство Демократична България ще се ръководи от

...
При преговори за правителство Демократична България ще се ръководи от
Коментари Харесай

Христо Иванов: При преговори за правителство ДБ ще се ръководи от три приоритета

При договаряния за държавно управление " Демократична България " ще се управлява от три целта - сигурност и модернизиране на защитата, правосъдна промяна и политика на стопански напредък, разгласи съпредседателят на групировката Христо Иванов. Той обаче удостовери, че не вижда опция за поддръжка на кабинет с мандата на ГЕРБ:

" Въпросът е ние да можем да имаме доверие, че те ще бъдат осъществени. От тази позиция не виждам по какъв начин ние бихме могли да подкрепим ръководство с първия мандат на ГЕРБ. Ако желаят поддръжка на " Демократична България ", въобще някакви благоприятни условия за работа с нас взаимна, ще би трябвало да се мине през момента на истината във връзка с основния прокурор Гешев. Ние от това няма да отстъпваме ".

Според Христо Иванов гласуването за ръководител на Народно събрание ще бъде знаково за образуването на парламентарни болшинства и решението е политическо.

Кандидатите за ръководител на новото Народно събрание към този момент публично са четирима - Росен Желязков от ГЕРБ-СДС, Никола Минчев от Политическа партия, Кристиян Вигенин от Българска социалистическа партия, и Петър Петров от " Възраждане ". 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР