При пожар в истанбулския квартал Шишли са загинали 27 души,

...
При пожар в истанбулския квартал Шишли са загинали 27 души,
Коментари Харесай

Най-малко 27 души са загинали при пожар в Истанбул

При пожар в истанбулския квартал Шишли са починали 27 души, а лекуването на трима продължава, оповестиха от Българска телеграфна агенция по данни на турските малките екрани TRT Haber и CNN-Türk

Пожарът е почнал от нощен клуб, който се намира на приземния етаж на 16-етажна постройка. В следствие пламъците обгръщат и останала част на постройката. Пожарът е станал към 1 часа на обяд.

По предварителни данни огънят е породен от детонация в нощния клуб по време на ремонтни действия. Според вестник " Джумхуриет ", който цитира кмета Екрем Имамоглу, ремонтът е осъществяван без нужното позволение от общината.

В региона на случая са изпратени полицейски екипи, пожарни коли, коли за спешна помощ, екипи на Националните медицински избавителни екипи (УМКЕ). В момента продължава избавителната интервенция за изваждането на блокираните хора в блока.

Издадени са заповеди за ареста на петима обвинени , по данни от министъра на правораздаването Йълмаз Тунч. Той заяви също за подхванато широкомащабно следствие.

Засега се допуска, че нощният клуб не е имал спешен излаз, като допустима причина за броя починали, уточни експертът по пожарна сигурност Серап Мерген.

Въпреки това, повода за случая към момента се обяснява.

 9 жертви след пожара във Валенсия
9 жертви след пожара във Валенсия

Обявен е тридневен печал
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР